1.12.14

Lest og ulest i 2014: November

November har vært en ypperlig lesemåned, hvor bøker er blitt fortært og bloggen har blitt tilsvarende oppdatert med omtaler. Hele ni leste bøker må være personlig rekord for undertegnede som til tross for at hun tenker på bøker 24 timer i døgnet, leser som en snegle. 

Og ikke nok med deeeeet, også to andre bøker har blitt påbegynt.

Billie Ve, av Julia Kahrs er en barnebok jeg leser i forbindelse med Bokbloggerprisen. Jeg har flere norske bøker på samvittigheten, og jeg håper jeg rekker igjennom i alle fall to til før nominasjonsprosessen starter. 

I tillegg leser jeg Gunn Marit Nisjas Naken i hijab, rett og slett fordi jeg trenger å lese noe jeg ikke på død og liv trenger å analysere ihjel. Ren underholdning, altså. Så får tiden vise om jeg skriver 10 A4-sider om boken likevel. Jeg regner med jeg ikke klarer å la være.

Det er jo så gøy å skrive!

Og lese!

Og, og, og: For å komme tilbake til poenget: 

Ni bøker lest i november:

- Sju dagar i august, av Brit Bildøen  (Omtale kommer)
- Våke over dem som sover, av Sigbjørn Skåden  (Les min omtale)
- Her lå Tirpitz, av Ingrid Storholmen  (Les min omtale)
- Sommer, av Amalie Skram  (Les min omtale)
- Det blir aldri lyst her, av Tina Åmodt  (Les min omtale)
- Og hjertet mitt bare, av Elen Betanzo  (Les min omtale)
- Kvitt, av Laura Djupvik  (Les min omtale)
- Kjære, av Linnea Myhre  (Les min omtale)
- Hellemyrsfolket IV | Avkom, av Amalie Skram  (Les min omtale)

Åtte samvittighetsfullt beskrevet og fabulert rundt.  Samtlige likt, attpåtil flere elsket. Seks stykker er norske romaner utgitt i 2014 og følgelig aktuelle for Bokbloggerprisen. En novellesamling, En norsk klassiker. To på nynorsk. En ungdomsroman og ingen, slettes ingen, kriminalromaner.

Julekalender


Stort mer fra november trenger jeg ikke skrive, for jeg har tatt meg vann over hodet og laget min egen lille julekalender. Hver dag frem mot jul presenteres to favoritter fra min tid som bokblogger, samt en liten oppfordring til å gjøre livet litt bedre. (LINK)

Følg med, følg med!

*Julenissesmilefjes*1 kommentar:

Tine sa...

Morsomt å se at jeg ikke har lest noen av de bøkene som du leste i november. Kjenner jeg savner Amalie, så jeg skal sannelig se om de har noe av henne i bokhandelen her i Tromsø. Bor forresten på hotell Amalie, falt seff for navnet da jeg skulle velge meg hotell. Må snuse litt på den barneboken du lese, ene og alene fordi du leser den :) Ha en super tirsdag Eli