10.12.14

Ellikkens julekalender: 10. desember

Jeg har bokblogget i snart fem år. Snart fem år med fantastiske, unike, uforglemmelige leseopplevelser. Julen er en tid for å dele, så også bokanbefalinger.
- Du som leser så mye, har du noen tips til bøker jeg kan gi i julegave…?
Jeg har mange tips. Tips til bøker som støver ned, som knapt nok er å finne i bokhandler. Bøker som ikke havner på topplisten, rett og slett fordi bokhandlere har fått beskjed om å pushe på helt andre bøker. Trist. Hver dag frem til jul ønsker jeg derfor å presentere mine favoritter, i håp om å kunne tørke støv av perler som fortjener å bli lest av flere.

* 10. desember *

Tema: Klassikere

I dag ønsker jeg å gi dere to norrøne leseopplevelser jeg aldri blir lei av å lese. Romanene var banebrytende i sin samtid og uforglemmelige i all fremtid. De er av stor litterær kvalitet og gir oss unike innblikk i datidens samfunn.

Dagens gode gjerning

Frelsesarmeen har eksistert helt siden 1865, litt etter at Selma Lagerløf ble født og litt før Sigrid Undset kom til verden. Dagens oppfordring er å lete litt ekstra i lommene neste gang du passerer en av Frelsesarmeens julegryter. En krone her og en krone der…

Boktips I

Keiseren av Portugalien, av Selma Lagerløf 
Historien er vakker og vond, komisk og tragisk, magisk og virkelighetsnær, brutal og poetisk. Grenseløs kjærlighet, altomslukende savn, en urokkelig tro og inderlig forsoning gjør Keiseren av Portugalien til en uforglemmelig leseopplevelse. (Les min omtale)

Boktips II

Jenny, av Sigrid Undset 
Jenny er en ung kvinnelig kunstner som slites mellom sitt eget ønske om å leve sitt eget liv, og samfunnets forventninger til henne. Hun forlover seg, men innleder etter hvert et forhold til sin svigerfar, som også er en kunstnersjel. De ønsker ingen forpliktelser overfor hverandre, men lykken blir likevel ikke tilfredsstillende. (Les min omtale)

1 kommentar:

aariho sa...

Gode bøker dette! Bra tips, syns jeg. Ha en fin onsdagskveld!