19.12.14

Ellikkens julekalender: 19. desember

Jeg har mange tips. Tips til bøker som støver ned, som knapt nok er å finne i bokhandler. Bøker som ikke havner på topplisten, rett og slett fordi bokhandlere har fått beskjed om å pushe på helt andre bøker. Trist. Hver dag frem til jul ønsker jeg derfor å presentere mine favoritter, i håp om å kunne tørke støv av perler som fortjener å bli lest av flere.


* 19. desember *
Tema: Døden

Døden fascinerer meg. – Eller mer riktig: menneskers iboende frykt for døden, som det ukjente, fascinerer meg. Jeg niholder på min tro og mitt håp om at det finnes noe mer etter at vår tid på jorden er over. Så blir jeg også lett betatt av romaner som får meg til å gruble videre. Filosofere. Drømme. Fortsette å håpe. Disse to bøkene er av de absolutt bedre jeg har lest.

Dagens gode gjerning

Mest til deg selv denne gangen, noen kloke ord fra Piet Hein å ta med seg på ferden:

Husk at glemme bagateller
Husk at nemme hvad det gælder
Husk at elske, mens du tør det
Husk at leve, mens du gør det


Boktips I

Snøbarnet, av Eowyn Ivey
Å skulle leve et fullverdig liv som ektepar uten barn som binder dem sammen og gir en håndfast fremtid er en utfordring. Hvilken mening gir et samliv når begge har sett for seg en felles barneflokk? Et sted i livet gikk Mabel og Jack seg vill. De har beveget seg stadig lenger bort fra hverandre, og nå begynner prosessen med å finne tilbake til hverandre. Det skal et lite mirakel til for å bøte på noe slikt. (Les min omtale)

Boktips II

Minus meg, av Ingelin Røssland 
Hvordan forholder en tenåringsjente seg til livet, døden og kjærligheten? Det er tid for de dype diskusjoner, meningen med alt og alle, de store spørsmål, sterke følelser og kampen for å godta at man ikke har løsningen på alle problemer. Av og til må man nøye seg med å undres, og at et "vet ikke" ofte er det beste svaret man kan gi. (Les min omtale)

2 kommentarer:

Tine sa...

Hei! I dag har du anbefalt en bok jeg vet mange elsker men som jeg ikke likte i det hele tatt, Snøbarnet. Spent på om det kommer flere omtaler av den.
Takk for tipset om Mørketid, nå har jeg lest og skrevet om den :)

aariho sa...

Delte meninger om Snøbarnet. Jeg måtte gå tilbake til min omtale fra 2013 for å se hva jeg skrev - og det var bare positivt. Jeg har lest Kirsebærsnø av Røsseland, nydelig bok. Så jeg kommer nok til å lese mer av henne.
Piet Hein er for øvrig bra!