16.12.14

Ellikkens julekalender: 16. desember

Jeg har bokblogget i snart fem år. Snart fem år med fantastiske, unike, uforglemmelige leseopplevelser. Julen er en tid for å dele, så også bokanbefalinger.
- Du som leser så mye, har du noen tips til bøker jeg kan gi i julegave…?
Jeg har mange tips. Tips til bøker som støver ned, som knapt nok er å finne i bokhandler. Bøker som ikke havner på topplisten, rett og slett fordi bokhandlere har fått beskjed om å pushe på helt andre bøker. Trist. Hver dag frem til jul ønsker jeg derfor å presentere mine favoritter, i håp om å kunne tørke støv av perler som fortjener å bli lest av flere.

* 16. desember *
Tema: Psykisk helse

En forfatter skriver fordi hun vet så inderlig godt hvordan det er. En annen skriver så inderlig godt om noe han bare har lest seg frem til. Begge er absolutt å anbefale.

Dagens gode gjerning


Skriv et brev til noen du er glad i. Gjerne til bestemora di. Det trenger ikke være så langt, bare ta deg tid.

Boktips I

Skråninga, av Carl Frode Tiller
Til tider er det ekstremt vondt, ubehagelig, kvalmende og motbydelig. Skråninga er ytterst trist om omsorgsvikt med ubøtelig skade. Selv om man med tydelighet ser hvor alt gikk galt, gir hans handlinger likevel ikke gir rom for sympati. Desto tristere, vondere og mer ubehagelig er det å være leser. Desto rikere leseopplevelse er det. (Les min omtale)

Boktips II

En dåre fri, av Beate Grimsrud 
Vi blir frustrerte over psykiatriens tunge medisinering, utmattende psykoterapier, hennes vansker med å fungere som normalt, og likevel tillate seg en stor grad av annerledeshet. En positiv annerledeshet. Eli er enormt ressursrik, har solide støttepersoner i sin omgangskrets, er multikunstner og følges tett av helsepersonell. Hun blir gang på gang tvangsinnlagt, men fortsetter å kjempe. Hun er rasende sterk. (Lesmin omtale)

1 kommentar:

aariho sa...

Tøft å lese disse bøkene, og andre med samme tema. Men så viktig at forfattere skriver om dette, på hver sin måte. Det er hverdagen for mange i samfunnet vårt, dessverre. Og det ser ut til å bli flere og flere som sliter, ikke minst barn i skolen!Noe til ettertanke.