12.12.14

Ellikkens julekalender: 12. desember

Jeg har bokblogget i snart fem år. Snart fem år med fantastiske, unike, uforglemmelige leseopplevelser. Julen er en tid for å dele, så også bokanbefalinger.
- Du som leser så mye, har du noen tips til bøker jeg kan gi i julegave…?
Jeg har mange tips. Tips til bøker som støver ned, som knapt nok er å finne i bokhandler. Bøker som ikke havner på topplisten, rett og slett fordi bokhandlere har fått beskjed om å pushe på helt andre bøker. Trist. Hver dag frem til jul ønsker jeg derfor å presentere mine favoritter, i håp om å kunne tørke støv av perler som fortjener å bli lest av flere.


* 12. desember *

Tema: Overraskelse

Noen bøker går det 13 av på dusinet. Andre er helt enestående. Av og til er det fullstendig umulig å forklare hva som gjør de så spesielle, de bare er det. Fallhøyden er desto høyere: Enten elsker du bøkene, eller så finner du aldri helt ut av dem. Her er to bøker hvor forfatterne tenker annerledes enn alle andre.

Dagens gode gjerning

By på en gledelig overraskelse! (Dette) var en skjønn ide. La deg gjerne inspirere til å henge opp egenproduserte lykkelapper. 

Boktips I

Mnem, av Simon Stranger 
Jeg ber herved om tilgivelse for at jeg ikke makter å finne ord selv for å skrive noen omtale av boken. Jeg ble rett og slett altfor begeistret, altfor glad i, alt for .... Jeg ble alt for glad i boken. Noen ganger skjer det, noen ganger leser man en bok som man bare VET er en bok man aldri vil glemme. Som helt uventet kommer til å invadere favorittlista med storm. Mnem er en slik bok. (Les min omtale)

Boktips II

La kloden spinne, av Colum McCann
Alle disse menneskene, hele denne store byen, som lever isolert men likevel sammen. Et usynlig nett som fortsetter å spinne og spinne. Alle disse menneskene, byene, landene, samfunnene som fortsetter å eksistere på tross av og på grunn av, på kryss og tvers, alene og i samhørighet. Kloden spinner videre. (Les min omtale)

1 kommentar:

Marianne Augusta sa...

Kalenderen din fortsetter å varme :) Jeg ble veldig glad i mnem da jeg leste den for noen måneder siden. Den boka var absolutt en overraskelse :)
Håper du har fine juledager, Ellikken!