21.12.14

Ellikkens julekalender: 21. desember

Jeg har bokblogget i snart fem år. Snart fem år med fantastiske, unike, uforglemmelige leseopplevelser. Julen er en tid for å dele, så også bokanbefalinger.
- Du som leser så mye, har du noen tips til bøker jeg kan gi i julegave…?
Jeg har mange tips. Tips til bøker som støver ned, som knapt nok er å finne i bokhandler. Bøker som ikke havner på topplisten, rett og slett fordi bokhandlere har fått beskjed om å pushe på helt andre bøker. Trist. Hver dag frem til jul ønsker jeg derfor å presentere mine favoritter, i håp om å kunne tørke støv av perler som fortjener å bli lest av flere.


* 21. desember *
Tema: Kjærlighet

Kjærlighet kan være vakkert og kjærlighet kan være vondt. I dag får du litt av begge deler.

Dagens gode gjerning

Gjenskap ditt første stevnemøte med din kjæreste/ektefelle. Kanskje begynte den første, stormende forelskelsen å blomstre mens dere danset tett i tett med Chris de Burghs Lady in Red. Let frem sangen på Spotify og by opp mannen eller kvinnen i ditt liv. Stuegulvet en helt vanlig søndag fungerer fint til dette formålet! Eller famlet han seg frem til hånden din mens dere var på kino og så Love Actually? Det er snart jul, julefilmer er på salg, kjøp den og pakk den inn og se om han husker!

Boktips I

Kjærlighetens historie, av Nicole Strauss 
Her er ingen klisjeer eller oppbrukte floskler. Her er ingen gods, romantiske middager, ringforlovelser eller blomsteroppsatser. Her fortelles historien til fjorten år gamle Alma, og her fortelles historien om åtti år gamle Leo. Begge med den ytterste respekt, innlevelse, troverdighet og emosjonelle diskresjon. (Les min omtale)

Boktips II

Eg elska ho, av Anna Gavalda
Vi møter to ytterpunkter, der begge holder på sitt men likevel nærmer seg hverandre med museskritt. Dette er ingen bok som krever å fortelle sannheten til leseren. Sannheten er subjektiv. Den nøyer seg med å vise begge sider av en sak, og dermed også gi rom for ettertanke. Boken gir håp og pågangsmot til den knuste, og sympati til den usympatiske. (Les min omtale)

2 kommentarer:

Tine sa...

Artig å se hvor samstemt vi har vært på flere av de gode gjerningene du foreslår. Mannen og jeg har nettopp avtalt at vi annen hver måned skal invitere den andre på "date". Vi er alt for lite ute sammen bare vi to, så nå får vi håpe at vi greier å gjennomføre :)

aariho sa...

Ja det er viktig med påminnelser i hverdagen! Bøkene du velger er fortsatt kjempebra. Nyt den siste adventhelga!