31.3.14

2014: Lest og ulest i mars

Bøker lest i mars måned:

- Om vi heftes underveis. Krigsseilerne og deres familier, av Kristine Hemmingsen 
- Revolvergutten, av Arne Svingen 
- Fru Ines, av Amalie Skram (les min omtale)
- Alle mine triste horer, av Gabriel Garcia Marquez (les min omtale)
- Lucie, av Amalie Skram (les min omtale)
- Forrådt, av Amalie Skram (les min omtale)
- Kollektivet, av Ingrid Furre (les min omtale)
- Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede, av Jan Wiese 

Noveller lest i mars måned:

- Den røde gardin, av Amalie Skram (les min omtale)
- Karens jul, av Amalie Skram 

Påbegynt i mars måned:

- Liknelsesboken, av Per Olof Enquist (påbegynt)

Er lik:

Åtte bøker lest, hvorav en diktsamling (personlig kryss i taket), tre norske klassikere, en sakprosa (nok et personlig kryss i taket), en bejublet roman og en ungdomsbok. Samtlige, med ett eneste unntak, av norske forfattere. Kudos til meg selv for å lese tre av romanene på dansk-norsk. 

To noveller er lest i forbindelse med Amalie Skram-prosjektet. Ellers, en påbegynt roman av Per Olof Enquist. Boken fikk jeg tilsendt av snilleste Lise/Knirk, Bokblogglandias mest sprudlende og entusiastiske. Tusen takk! Enquist kan være en liten utfordring i seg selv, og når alle de vanskelige ordene og den uvanlige ordstillingen attpåtil er på svensk, går det rett og slett uvanlig tregt. – Men oi! som det vil være verdt det!

Bloggerier i mars måned

Bloggmessig har jeg nærmest overgått meg selv, ved å skrive litt mer inngående om to forfattere: (Amalie Skram) og (Gabriel Garcia Marquez). Med det la jeg også et unødvendig stort press på meg selv ved å gjøre det hele til to prosjekter hvor jeg skal lese utvalgte bøker av de to praktfulle. Alle vet hvordan det har gått med Sigrid Undset-prosjektet mitt. - Klart heller ikke dette kan gå bra. 

----

Og det var det for denne gang. Ingen ukritisk selvutlevering, ingen skitkasting, ingen innrømmelser av blundere og irrettesettelser fra forfattere og forlagsfolk. Attpåtil har jeg vært for sløv bloggleser til å anbefale spesielle innlegg videre. Ja, også er jeg syk. Manflu av verste sort. Mett på kaker på fjerde dagen på rad er jeg også. Angry Birds er slettet for andre gang denne måneden. I det hele tatt er det ganske synd på meg. Neida, jo da. Snakkes!

5 kommentarer:

Tine sa...

Det var oppsummeringen sin det. Jeg elsker prosjektene dine, spesielt Amalie Skram som også jeg holder på med, og selvfølgelig Gabriel. Har fått beskjed om å komme å hente Kjærlighet i koleraens tid nå, så nå er jeg snart igang med ham igjen.
Håper du får en fin lesemåned i april, og at helsen svinger seg opp igjen :)

Ellikken sa...

Takk, Tine :) Egentlig er jeg livredd for å gjenlese Gabo. Virkelig livredd. - For tenk om jeg må flytte ham ned fra rangstigen?

Ingen er så sutrete og deprimert som meg av en skarve forkjølelse. Jeg burde vært pinlig berørt over meg hver gang jeg får litt rennende nese og grumsete hals. Dessverre har jeg en lei tendens til å aldri få påvist feber så jeg får ikke noe sympati ;)

Anita Ness sa...

Bra oppsummering..:) Men mest av alt God bedrign! Har vært syk siste uke jeg osgå, nå går veien bare fremover, så kommer vel energien sakte men sikkert tilbake også.:)

Ingalill. sa...

Eloise:
De 2 innleggene om Skram og Gabo(?) teller 20, og jeg skjønner ikke at du har fått tid til mer. Produktiv er bare fornavnet. Jeg skal lese Fru Ines i april og kjøpte også en novellesamling på loppis - og Lucie, enda engang, tror nå jeg har fire. Men til mitt forsvar var det posesalg og meførte ingen ekstra kostnad. Jeg får bookcrosse dem etterhvert, eller gi Lucie som biografisirkelpremie - hver eneste gang -)

God bedring!
Håper du snart er i skrevet.

Safa Sadat sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.