1.1.15

Hurra for 2015!

Blanke ark og fargestifter, etc etc... Nytt år og ny mobil. Jeg klinker til med mobilinnlegg i pur glede over ny leseliste, nye mål og massiv lystlesing etter en bokhøst med selvpålagt krav om å lese norske romaner utgitt i 2014.

- Så ble også årets første dag brukt til å lese Johan B. Mjønes sin ungdomsthriller Blodspor i Klondike. Tiden avslører om jeg syns den er verdig en Bokbloggerprisnominasjon. For snart er det dags, og jeg gleder meg helt ellevillt både til nominering og offentliggjøring av lister.

Men nå, nå blir det en pause til samlesingen starter. Foran meg ligger en liten bunke lystlesing:

  • En overflod av Katheriner, av John Green
  • I morgen var jeg alltid en løve, av Arnhild Lauveng 
  • Mi briljante venninne, av Elena Ferrari
  • Dager med blå himmel, av Jennifer Niven 
Og der beste er at jeg ikke helt vet hvem jeg skal lese først, eller hvor mange jeg skal lese. Jeg skal til og med tillate meg selv å avbryte en bok om den irriterer mer enn gleder.

DET gleder meg. Akkurat som jeg gleder meg til mer Amalie Skram og Gabriel Garcia Marquez med tid og stunder. Og norsk anno 2015 når den tid kommer. Jeg skal bare fjaset litt først.

Godt nytt leseår!

10 kommentarer:

Tine sa...

Godt nytt år Eli! Ser du begynner året litt på samme måte som meg, med lystlesing. Du er også inspirasjon til de to første bøkene jeg leser i år, først Rød sone og nå har jeg begynt på Mellom oss. Igjen, tusen takk for super adventskalender! Gled deg til Katherinene, jeg er spent på hvordan du liker å lese fransk oversatt til nynorsk. Jeg satt boken vekk, for jeg har tidligere taklet dårlig å "høre" sofistikerte parisere snakke landsmål.

Beathe sa...

Godt nytt år,Eli! Jeg har enda noen norske bøker til jeg "må" lese før jeg skal kaste meg over Patrick Modiano og andre utlendinger før det er tid for samlesing og norsk igjen. Jeg skal også få med meg Mi briljante venninne og ser frem til å lese den. Jeg har blitt litt påvirket av deg og Tine så jeg har lastet Forrådt ned på nettbrettet og den skal leses en eller annen gang også. Ha en fin kveld:-)

Hr. Kreatur sa...

Godt nytt leseår! Jeg gleder meg til flere omtaler :)

Kleppanrova.com sa...

Godt nytt år til deg!
Jeg gleder meg også til å fortsette å lese Gabriel Garcia Marcquez, hundre års ensomhet. Den har jeg lagt til side og ligget der i flere mnd. Nytt år og nye muligheter.

Anita Ness sa...

Godt nytt år! Den italienske ser jeg også frem til å lese..:)

Groskro sa...

Godt nytt år Eli!

Og ja, nå blir det godt å lese noe annet enn bare norsk, men det har vært utrolig mye bra norske bøker i år så det gjør ingenting!

:)

Marianne sa...

Godt nyttår til deg også Eli! Jeg ser fram til samlesingen og muligheten for å skumme de beste av de beste norske, siden jeg ikke har lest så mange norske selv i år. Nok til å nominere et par, men har ikke vært fokusert nok på norske forfattere til å mene noe veldig bestemt. Skal faktisk prøve å få med meg hele longlist (jaja.. skal ikke overdrive helt her.. prøve! -) Lystlesing blir fokus for 2015, uansett - som deg. Så skal jeg heller få tvangslest litt på kafé innimellom! Så hurra for 2015 og helferskt, nytt leseår!

Elin sa...

En overflod av Katheriner har jeg veldig lyst til å lese. Liker forfatteren veldig godt :) Godt nytt år :)

Elisabeth sa...

Godt nytt år!
Har som deg hatt veldig fokus på norsk 2014, og har funnet overraskende mange gode leseopplevelser som følge av det. Men nå har jeg gitt meg selv fri til å gå over på de andre bunkene som har samlet seg opp en stund. Tid til fjas er viktig :)

astridterese sa...

Godt Nytt År! (Litt på etterskudd) :-)
Jeg har lest I morgen var jeg alltid en løve og den gjorde så inntrykk på meg. Lauveng har også gitt ut boken Unyttig som en rose med samme tema. Den anbefales også :-)

Jeg har også tenkt å begynne året med lystlesing. Det ble litt for sterkt og krevende fokus på norske bøker før jul. Så dette året skal jeg prøve å lese flere norske bøker etterhvert som de kommer ut. (Plagsomt at det kommer så mange fler om høsten :-))