1.2.12

Lest i 2012 - Januar

Woahhh, tiden flyr. Brått ble det februar, og januarregnskapet må tas før tiden flyr enda lenger. Bilder og illustrasjoner? Nei, det har vi ikke sett.

Bøker fortært

Fem bøker ble lest i januar måned. Svimlende få, kun en stk, er skrevet av en norsk forfatter. Tar man attpåtil at kun en av de andre bøkene er fra et av de andre skandinaviske landene, må undertegnede si seg strålende fornøyd. Resten er av engelskspråklige forfattere, jeg har fremdeles forbedringspotensiale sånn sett.

Mellom oss, av Ruth Lillegraven
Amsterdam, av Ian McEwan
The Postmistress, av Sarah Blake
Sirkelen, av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren
Blomstenes hemmelige språk, av Vanessa Diffenbaugh

Fra å aldri få bøker tilsendt fra forlag, fikk jeg plutselig et lite rush før jul. Tre av bøkene er sågar forhåndseksemplarer. The Postmistress kommer ikke på markedet før i mars måned. Jeg venter spent på resten av Norges mening om boken. Selv likte jeg den inderlig godt. Blomstenes hemmelige språk var også vidunderlig, noe jeg fort fant ut flere enn meg syntes.

Bøker kjøpt

Som jeg skrev til en annen bokblogger tidligere i dag skulle jeg skryte uhemmet av at jeg i januar ikke har kjøpt en eneste bokside. Den ellieville gleden ble litt amputert, for plutselig oppfordret hele bokblogglandia folk å kjøpe. Nærmere bestemt forhåndsbestille Song for Eirabu 2. Ikke nok med det, bokblogglandia oppfordrer også folk som ikke har lest Song for Eirabu å kjøpe denne fortest mulig. Det er nemlig slik at forfatteren Kristine Tofte har uttrykt mismot på grunn av dårlig salg av norsk fantasy. Slik vil vi ikke ha det, heller ikke jeg, selv om jeg neppe blir titulert som Fantasy-Ellikken med det første.

Her ser jeg en gyllen anledning til å kjøpe bok, hvis ikke attpåtil bøker, med verdens reneste samvittighet. Dessuten utgis ikke Song for Eirabu 2 før i juni, og siden det er så lenge til må det være lov. Sant? Ja visst. Forhåndsbestill du også.

Om jeg ikke har kjøpt bøker denne måneden har jeg gudskjelov og heldigvis mottatt bøker. Mørketid av Michelle Paver og Nattens sirkus av Erin Morgenstern ligger og frister i bokhylla.

Kulturell-ie

Jeg trodde aldri jeg skulle falle for fristelsen, men i januar Twitter-debuterte jeg. Jeg følger så godt jeg kan med på den berømmelige kultureliten og vekselvis lar meg skremme og glede over bokrelatert kvitring. Om Twitter er mer interessant nå som også jeg har meldt meg inn, er jeg dog ikke overbevist om. Stay tuned.

Det har ikke blitt noen nevneverdige kulturelle evenementer på meg IRL i januar. Det næreste jeg kommer er mottatte kinobilletter for Simon og Eiketrærne (Ikke eikenøttene, Ingalill). Hvem vet, kanskje jeg attpåtil kommer meg på kino i nærmeste fremtid. Boken er knakende god, men jeg forsøker å forholde meg noenlunde skeptisk til filmversjonen. Uansett, hjertelig takk til Bokdama for billetter!

- Ellers'a, Ellikken. Fått besøkt biblioteket i januar? - Jepp!

Neste måned

I uforholdsmessig mange dager har jeg lest Danseren av Colum McCann. Fem dager lesing har resultert i 150 leste sider. Det er ingen tvil om at dette er en god bok, men jeg blir motløs når ting tar så lang tid. Lesegleden bobler rent over, men det meste av tiden går med på å lese andres blogger, anmeldelser og uendelige øyeblikk lett drømmende ved bokhylla.

Som nevnt bittelitt lenger oppe må jeg komme meg på kino snart. Ikke nok med det, jeg må også skru på dvd-spilleren. Hos Bokdama vant jeg nemlig også bok og dvd på tampen av gamleåret. Never let me go, av Kazuo Ishiguro. Les boken først, var hennes anbefaling. – Så da må jeg det. Mørketid, Nattens sirkus og Oppfinnelsen av Hugo Cabret skal også bli lest. Tror jeg. Håper jeg. Vil jeg.

Må bare, må bare, må bare bli ferdig med Danseren først.

Ikke gå glipp av

Bokbloggere med initiativ gjør bokblogglandia til et rikere sted. Ære være dem. Mens jeg venter på en lys ide om hva jeg kan gjøre for å berike tilværelsen, lar jeg meg imponere over Lines Lesesirkel. Lesehesten fra Sørlandet videoblogget om hvilke bøker hun leste i året som gikk, og jeg nikoste meg hele seansen. Ekstramaterialet er definitivt verdt en titt det også. Som om ikke det er nok syns jeg også den herlige lenkesamlingen til Astrid Therese er verdt å nevne. Ikke nødvendigvis en 100 % bokrelatert lenkesamling, men man kan etter sigende ha et fullverdig liv selv uten å tenke bok, bok, bok 24 timer i døgnet. Forstå det den som kan.

5 kommentarer:

astridterese sa...

Vi leste faktisk 4 av de samme bøkene i januar, ikke verst! (ikke Amsterdam - Og jeg er ikke helt ferdig med The Postmistress):-)
Jeg syntes dette var et utrolig bra innlegg, så fint (og morsomt) skrevet. Og takk for link.

Jeg likte også virkelig godt Blomstenes hemmelige språk, men jeg er litt usikker på hva jeg egentlig synes om The Postmistress (Hvis du får dette brevet, på norsk). Jeg er ikke helt ferdig så det klarner kanskje, ellers må jeg bruke litt tid til å tenke meg om.

Jeg har tenkt å lese Song for Eirabu, men har ikke plass enda. Og så er det jo sånn at jeg stort sett låner bøkene mine på biblioteket, og da hjelper det ikke på statistikken hennes.

Ha en riktig fin dag!
Klem

Bokelskerinnen sa...

"Mørketid" kan du glede deg til. Jeg holder på med Nattens sirkus på engelsk nå, men vet ikke helt hva jeg synes om den enda.

Synne sa...

Jeg blir inspirert til å lage et lignende "samleinnlegg", jeg! Jeg har blogga flaut lite om bøkene jeg har lest i januar, men det kan være greit å få en oversikt;)
Flott innlegg.

linesbibliotek sa...

Gode gjerninger skal man aldri ha dårlig samvittighet for, spesielt ikke når det er bokrelaterte gode gjerninger. Man kunne kanskje bare ønske seg flere slike gylne anledninger med jevne mellomrom, opptil flere pr måned.

Din blotte tilstedeværelse på nett beriker blogglandia, så lys idé er herved erklært unødvendig!

Videoblogging tar jeg med meg som et tips jeg digger, men jeg tror jeg er for sjenert foreløpig. Det får eventuelt bli nachspiel-bok-video-blogging. Kan fort bli morsomt. Og veldig, veldig pinlig.

Ingalill. sa...

Jajaja til videoblogging, (for andre), jeg logrer ved tanken.
Song for Eirabu var fantastisk og jeg fniser fremdeles til eikenøttene.

Den Sirkusbarnboka lå på bookcrossingbordet idag, men jeg var for treg. Like greit for den så fryktelig stor og tung ut. Jeg følger Karins veiledning og anser den som lest straks du har skrevet omtale.

Nå skal jeg legge meg, slik at jeg kan stå opp tidlig, og kaste meg over eget januarinnlegg, rett etter en forfriskende morgenjogg i snøføyk, selvfølgelig!