13.9.12

En bokshopaholicer fyker til himmels

Forrige helg brukte jeg uforholdsvis mange timer på å rydde i mine mange bokhyller. Jeg gikk attpåtil til det drastiske skritt at jeg fjernet noen bøker jeg strengt tatt ikke ønsket å beholde. Jeg innså på dette tidspunkt at jeg hadde altfor mange bøker i forhold til leilighetens størrelse. Jeg bestemte meg for å holde meg unna boksalg og loppemarkeder. Jeg tok grep.

Et par dager etter ringte telefonen som beruset hjertet og smadret hodet.

(Ring, ring)

Ellikken: Hallo?
Bokelsker: Hei, det er Lise, mammaen til Lars. Nå skal du høre her, vi har fått en skjenk som er så fryktelig stor at vi må rydde bort litt bøker. Vi tenkte egentlig at vi skulle sende de til Fretex, men så sa Lars at du kanskje ville ha dem?
Ellikken: (pust) (pust) (besvime av lykke) (pust) (pust)
Ellikken: Ja...? Ja, fryktelig gjerne! Ja, herligheten så snilt! Ja!
Bokelsker: Ja, for jeg lurte litt på å lage en liste, men vet du hva, jeg pakker de ned i en eske, jeg, så kan du plukke det du vil og gi bort det andre.
Ellikken: Ja...? Ja, fryktelig gjerne! Ja, herligheten så snilt! Ja!

Så dro vi dit i går kveld, da. Jeg besvimte av lykke, mens min samboer besvimte av sjokk:


Jeg vil vel si at "pakke ned i en eske" var som en underdrivelse å regne. Jeg besvimte av lykke opptil flere - mange - uhorvelig mange ganger.

Samboer: Jah.
Ellikken: JAAAAAAAAAAAAA!
Samboer: Eh. Er det noe spesielt du håper du finner'a?
Ellikken: Hvis det er noe av Sigrid Undset oppi disse eskene blir jeg overlykkelig!Og jo'a, det viste seg at jeg skulle bli virkelig innmari overlykkelig. I en av eskene fant jeg Sigrid Undset samlede forfatterskap. Jeg kunne ærlig talt hulket av lykke.

Helt sykt.

Sykt bra var også utrolig mange andre bøker. Vi snakker Austen, Mykle, Hesse, Falkberget, Ditlevsen, Renberg, Elstad, King, Blixen, McCarthy... Jeg har sortert meg grønn, blå, gul, grå og rød, og jeg har elsket hvert eneste sekund av det.

Nå er bøkene jeg ønsker å beholde satt på plass. Kjempet inn med makt på plass. Bildet over viser de overflødige bøkene. Det som er så fint er at disse må gis bort, gratis, og det er veldig hyggelig. Det er der dere kommer i bildet...

12 kommentarer:

Lenes blogg sa...

Så heldig du er å finne så mange bokskatter og så helt gratis da :)

Mari sa...

Slike bokskatter er så morsomme! Kos deg med alle dine nye kjælebøker, Ellikken :D

Anita sa...

Heldiggris! kos deg med bøkene!

astridterese sa...

Så heldig du er! Det så ut som en kjempemorsom oppgave å bare dykke ned i seksene og finne det en har lyst på :-)

Karete sa...

Wow! En bokelskers "våte drøm". Er bare LITT misunnelig ;-)

Karen sa...

Å hallo, så stas! Hvorfor har ikke jeg sånne venner som ringer?

Og du? Jeg er svært takknemlig for eventuelle Austen-bøker du skulle ha til overs, for henne har jeg bare lånt, aldri eid;)

Strålende god helg!

Haruhi sa...

Seriøst? Sigrids samlede?! Hadde det ikke vært fordi jeg nettopp har lært at sjalusi er en synd, og at syndig er teit.....

Hilsen hun som endelig har blitt kjent med Sigrid (og Kristin).

annkolaas sa...

Årre! Din heldiggris!

Bokelskerinnen sa...

For et herlig innlegg! Jeg kjente meg igjen, følte seg truffet og smilte og lo mens jeg leste.

I vår slekt er det blitt slik at når noen går bort, er det jeg som arver bøkene, og mannen blir like oppgitt og sjokkert hver gang, og mumler noe om plass og at ikke alt må tas vare på.

Også så jeg Elstad, og tenker enda en gang hvor utrolig heldig du er. De selger av en merkelig grunn ikke hennes første bøker i pocketlenger - utrolig trist.

Aina sa...

Kan lett kjenne meg i den intense lykkefølelsen...som følelsen når ein er på loppemarknad der folk ikkje har skjønt kva skattar som ligg på borda, og du får kjøpe ein pose for kr. 50,- søndag ettermiddag :-)

Siljeblomst sa...

Så fantastastisk! Det er ikke veldig mye som er bedre enn å få en hel haug med bøker :-)

Stjernekast sa...

Du store min, jeg hadde kanskje besvimt jeg også! Kos deg med lesingen!