31.5.12

Lest i 2012:MaiJeg har uttrykt min fasinasjon for bilderedigering i paint tidligere, og i ren hyllest til TegneHanne dedikerer jeg hele mitt månedsinnlegg til hennes fabeltastiske blogg.


I mai måned har jeg lest og ledd og mistet toget (ok, rett skal være rett) edit: nesten mistet toget.


Jeg har ligget søvnløs hele natta i ren lese-videre-i-boka- abstinensrus. (innlegg)


I mai måned har jeg også sovnet lesende i ren kjedsomhet (innlegg)


I mai måned har jeg presentert ydmykende, usystematiske, uryddige, og alt annet med u- foran seg bokhyllemeter. (innlegg 1) (innlegg 2) (innlegg 3)


Mest av alt ble likevel mai måneden hvor jeg rødmet eksepsjonelt i nærkontakt med engelsk forfatter. (innlegg)


Alt dette er helt sant. Det som også er sant er at jeg i mai måned har lest følgende bøker:

Alt jeg er, av Anna Funder - Never let me go, av Kazuo Ishiguro - Fortellingen i fiolinen, av Natasha Solomons - Begynnelsen til et farvel, av Ayad Akhtar - Året rundt med Finn og Yan, av Finn Bjelke og Yan Friis

Tre av bøkene er blogget om, men det er lite i forhold til de åtte blogginnleggene jeg også har publisert denne måneden. Min fiktive liste over dårlig samvittighet er altså ikke blitt mindre.

Mangfold i mai

Takket være denne samlingen lesestoff har jeg i mai vært henholdsvis forvirret, tankefull, provosert og lattermild. Jeg har mistet leselysten og funnet den igjen. Jeg har ledd og grått, begge deler både av fasinasjon og irritasjon. Jeg har rødmet mye, sovet pluss/minus greit, vært i solen, gjemt meg for solen, svettet og fryst. Jeg har mottatt noen bøker, kjøpt bare en. Jeg har tenkt på bøker, drømt om bøker og jeg har avskydd bøker.

Jeg har vunnet i Beathes ukens blogg-konkurranse, jeg har tapt så det sved i lokalavisas konkurranse (enda godt hele greia fikk en verdig vinner i Tankekjør), jeg har forsøkt og mislykkes med hemningsløs smisk i Julies enorme zoombie-konkurranse, jeg har blitt rørt av Mirakels møte med helten hennes, jeg har frydet meg over Maris misfornøyde mandag, og jeg har sunget bursdagssang for Line.

På månedens siste dag har jeg brukt uvettes mye tid i paint for å lage månedsinnlegg. Får jeg ikke en eneste kommentar på dette lover jeg å avinstallere paint-programmet. Just sayin’.

13 kommentarer:

Beathe sa...

Guri for et herlig innlegg:-) Tror du trygt kan la det paintprogrammet være,for dette kommer du garantert til å få kommentarer på!Satt å humret for meg selv mens jeg leste, du er nå bare helt herlig:-) samtidig tenker jeg "hjelpe meg for kjedelig og tørr blogger jeg er", er ikke dette ÅRETS oppsummerong så vet ikke jeg. Knallbra!!!

Ingalill. sa...

Og bokblogging kommer aldri til å bli det samme. Skal jeg nå overleve mitt eget - og alle andres - oppsummeringsinnlegg må jeg ta 3 hele dager fri fra blogg og nett.
Kjeder meg allerede ved tanken på å lese andre.

Diggilo Diggilei
, så mye digger jeg deg.

Hilsen gråtriste rimeInga.

Groskro sa...

Fantastisk oppsummering!! Heia Ellikken :)

annkolaas sa...

Hihi! Digger TegneHanne. Og deg, selvsagt.

Anonym sa...

Er det mulig? Dette oppsummeringsinnlegget er enda mer fantastisk enn de foregående fantastiske oppsummeringsinnleggene! Hurra for paint og illustrasjoner :-) Og hurra for Ellikken!! (og for TegneHanne, jeg ler så jeg griner :-))

Siljeblomst sa...

Og anonym er altså meg; Siljeblomst. Jeg var for kjapp med å trykke...

Haruhi sa...

Hvis du avinstallerer paint, så forlater jeg bloggnorge for godt - for dette var fantastisk! Paint er et undervurdert verktøy, uten tvil.

Forøvrig elsket jeg puppene til Riley. Ble faktisk litt skuffet når jeg trykket på linken for å se det virkelige bildet.. Uhm..ja.

YOU ROCK!

Silje - så rart sa...

Så fantastisk! Tror jeg dropper å skrive oppsummeringsinnlegg i dag ihvertfall;.)

Gråbekka`s Blogger sa...

Hehe dette var gøy!:) Ikke dropp paint, var jo bare helt herlig:) Ler meg skakk:) Flott oppsummering:) Helt klart den beste jeg har sett:) Ha en herlig helg Elikken!:)

linesbibliotek sa...

Har du laget det selv?? Wow! sier jeg bare. Jeg synes du burde illustrere alle bokinnleggene dine også heretter. Før du vet ordet av det blir det tegneserie fra Ellikkens verden:-)

Mari sa...

For et herrrrrlig innlegg, Ellikken! Jeg elsker det og er veldig imponert over kunnskapene du har tilegnet deg i Paint. Ja til flere tegninger for dette var virkelig råbra!(så du hadde en flott tegning i det nyeste innlegget ditt også forresten :)

Takk for linken forresten, det er så hyggelig å høre at du liker sure oppstøt ;)

Anette sa...

FANTASTISK FANTASTISK FANTASTISK :D

Unknown sa...

antastisk - jeg er fullstendig imponert!!! Dette håper ejg virkelig vi får se mer av, ikke bare de fantstiske tegningene, men også den herlige og muntre skrivestilen :)) Nydelig lesestoff på en lørdagskveld :))
Ønsker deg en fortsatt glad helg, og så gleder ejg meg til neste månedsoppsummering!!
Klem fra Pia