8.3.12

Det kom for mitt øre

Eller... Det kom i alle fall for mitt øye. Bokelskerinnen la igjen en særdeles overraskende kommentar i går:


Nå skal det sies at jeg ikke har sett det selv, og heller ikke aner jeg hva som faktisk er sitert, men det er unektelig stas uansett! - Det er meg og Kathryn Stockett, liksom. Meg og deg, Kathryn. Meg og deg.

(Trykk på bok for å lese min omtale)

Hvis du får dette brevet, av Sarah Blake


Hovedpersonene er begge budbringere. Historien er kjent, men budskapet er stadig aktuelt. Tidligere har jeg fabulert om hvorfor det er så viktig å stå opp for sine meninger, si fra når nok er nok, våkne opp i tide. Sarah Blake gjør mye av det samme og bokens styrke er alt som ikke sies direkte. Hun skildrer et USA som ikke er involvert i det som skjer i andre land. De hører om krigen, leser om den, kjenner til hovedtrekkene. Likevel, det skjer et annet sted, det skjer med andre mennesker. Det handler om hvordan det er å stå utenfor og observere, men ikke være en del av. Man lever i en boble man ikke tror vil sprekke. Man vil ikke, tør ikke, orker ikke. Her og der. Vi og dem.


8 kommentarer:

linesbibliotek sa...

Så gøy! Men ikke spesielt overraskende siden du skriver sitatvennlige setninger rett som det er, og noen av dem bare er nødt til å finne veien til trykkeriet til slutt!

Jeg skal huske å ta boken nærmere i øyesyn neste gang jeg er i en bokhandel. Og så skal jeg si, veldig høyt: "Næmmen! Det er jo Ellikken, jo!" sånn at alle andre blir kjempenysgjerrige og også må se på boken. (Det er de små gleder, vettu;-)

ellikken sa...

Thehehe, takk takk!

Beathesbokhylle sa...

Så kjekt!!!Må si meg enig i det Linesbibliotek sier, du er jo veldig flink med omtalene dine:-)) Skal ta boken i nærmere øyesyn neste gang jeg er på bokhandelen!!

Bokelskerinnen sa...

Husker ikke hvilket sitat de brukte, men det var flere setninger og blåst stort opp :)

Lena sa...

Grattis! Gøy:)

labben sa...

Oj, dette må vi finne ut av. Jeg skal finne sitatet når jeg er på jobb i morgen og skrive det inn i kommentarfeltet. Du må nesten få vite hvilket sitat de har brukt.

Tøft er det uansett! Gratulerer =D

Og tusen takk for fin hilsen på bloggen min! Det er gøy å ha "bursdag". Når er din bloggbursdag forresten? Feirer du to år også, eller er du en bloggveteran?

ellikken sa...

Løp til en bokhandel på fredag og trippet lett nervøst mens jeg spurte om de hadde boken. Jeg fniste, pekte opprømt og trippet lykkelig videre :)

Ellikkens bokhylle har bursdag 22. mars og blir to år gammel.

Julie sa...

Så bra. Flink, du, og det er ikke overraskende at du blir sitert! :)