4.8.15

Bøker gis bort

Av og til innser jeg at jeg ikke kan spare på alle bøker i hele verden. En sjelden gang må jeg innrømme for meg selv at jeg lite trolig vil bli rik nok til å realisere egen herregård med bibliotek.

Ganske kjipt.

En vesentlig konsekvens av disse øyeblikkene av sunn fornuft innebærer forsøk på å kvitte seg med bøker man faktisk slettes ikke trenger.

Bøker man ikke ønsker å lese mer enn en gang. Bøker man har latt stå uleselig i hyllen i ti år. Bøker som ikke har fenget, og til og med bøker man unner andre å lese.

Jeg blir oppriktig glad om noen jeg kjenner kunne tenke seg noen av disse. Helst noen jeg treffer fra tid til annen, siden jeg er usedvanlig dårlig til å sende ting i posten (bare spør bloggere bak Med bok og palett).

- For hvis jeg ikke kjenner noen som vil ha disse, må jeg levere de til gjenbruksbutikk eller loppis. Og let's face it. De havner i boden inntil videre.

OG. BLIR. DER.

... Når jeg tenker meg om har jeg en diger sekk stående der allerede. Med bøker, ja.

Men altså. Akkurat nå ønsker jeg å kvitte meg med disse:


Gis bort:

Svanetyvene, av Elizabeth Kostova:  "Psykiateren Andrew Marlowe lever et rolig og ryddig liv helt til den kjente maleren Robert Oliver angriper et lerret i Nasjonalgalleriet og etter denne hendelsen blir Marlowes pasient. Desperat forsøker Marlowe å forstå hva som plager maleren, og dette fører ham inn i livene til de kvinnene som er nærmest Oliver og til en tragedie som er knyttet til den franske impresjonismen."

21/12, av Dustin Thomason: Dommedagsunderholdning! Et livsfarlig virus er løs i LA og sprer seg i rekordfart over hele USA. Pasientene lider av ekstrem søvnløshet, og mister forstanden før livet ubønnhørlig ebber ut. Det fins ingen kur, smittefaren er ekstrem, og unntakstilstand innføres. Det er desember måned 2012, bare uker og dager før Mayaindianernes hellige overbevisning om dommedag 21.12.12. (Les min omtale)

Hva skjedde med Esme Lennox?, av Maggie O'Farrell: Vi møter tre kvinner, og alle forteller sin historie. Iris, en ung kvinne i slutten av 20-årene, hennes sterkt demente bestemor, Kitty og dennes schizofrene søster, Esme. I takt med leseren avdekker Iris de mørkeste, vondeste familiehemmeligheter. (Les min omtale)

Malstrøm, av Caterina Cattaneo: Ungdomsroman, passer for eldre tenåringsjenter. Bilferd og dykking. God! (Les min omtale)

De krenkede, av Åsne Seierstad: "Forfatteren forteller i denne boka om dem som lever med krig og vold omkring seg i Tsjetsjenia. Om de som blir født i krig, som dør i krig, og som prøver å overleve i et samfunn som brutaliseres."

En shopaholicers hemmelige drømmeverden, av Sophie Kinsella: Feel-good, fornøyelig. "Rebecca Bloomwood er journalist i tidsskriftet Vellykket sparing. I arbeidstiden gir hun leserne råd om hvordan de skal ta vare på pengene sine. Fritiden bruker hun til å shoppe. "

Fanget av fortiden, av Jeffrey Archer: Krim. "Danny dømmes til 22 års fengsel og sendes til Belmarsh, en sikringsanstalt som ingen noen gang har klart å rømme fra. Men de fire som har vitnet mot ham, undervurderer alle sammen Dannys beslutning om hevn, og ikke minst Beths utrettelige kamp for at rettferdigheten en dag skal skje fyllest."

En amerikansk sønn, av Phillip Meyer: "Amerikas voldelige opphav sett gjennom livet til kveg- og oljefamilien McCullough.Eli blir som trettenåring bortført og adoptert av comancher. Han tilpasser seg raskt, men når sykdom, sult og krig nær utsletter stammen, står Eli ensom igjen."

Kollektivet, av Ingrid Furre: Diktsamling. Høyst fornøyelig, dog tidvis litt irriterende, for alle som selv har bodd i kollektiv. Absolutt gjenkjennbart. Absolutt overførbart til andre typer tvangssosialiseringstiltak. (Les min omtale)

Gitt bort:

Begynnelsen på et farvel, av Ayad Akthar
Madonnaene i Leningrad, av Debra Dean
Snø fra Brasil, av Adriana Lisboa
Da Henrik Husten kom hjem
Det som ble Norge
The Slap
Historikeren
I morgen var jeg alltid en løve
Jeg gir deg sola
Gjøkungen
Din, alltid
Det blir aldri helt lyst
Karikaturen, av Anders Bortne
Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede
Noen vet
Fyrvokterens kone
The Returned


De aller fleste har jeg lest. Mange har jeg blogger om, bare søk etter forfatter her på bloggen. En god del er hamstret inn på loppemarked. Flerfoldige er leseeksemplarer.

Skrik ut. Her eller på Facebook eller på sms eller på jobb eller på banen eller eller eller. Bare hjelp meg litt. Takk!


2 kommentarer:

Rose-Marie Christiansen sa...

Egentlig litt ålreit å se at flere er der hvor jeg har vært en stund nå. Bæreposer med bøker bæres ut av huset, og lykkelig er jeg når jeg vet at bøkene kommer til hjem der de garantert blir lest. Jeg er litt over middagshøyden, huset er fullt, og i det tempoet bøker kommer inn i huset, er det en dyd av nødvendighet å skuffe en hel del bøker ut igjen. Ellers er jeg redd for at det ikke blir plass til mannen min til slutt, og dét ville jo være litt trist, da ...

Håper du finner verdige eiere til dine bøker!

Kleppanrova,- Ingun Kleppan sa...

Jeg er også en av de som har for mye. Prøver å gjemme det vekk, men det tyter ut etterhvert. Noen ganger må man ta noen grep, selv om det er vanskelig. Så jeg prøver helst å låne på biblioteket for at det ikke skal bli for mye!