19.4.15

Ramlet innom et loppemarked...

I tjue hektiske minutt raidet jeg alle bokhyllene i vill jakt etter gull. Jeg hadde på forhånd samvittighetsfull skrevet en liste over en håndfull forfattere jeg skulle titte etter. Akkurat ja. Ingen skal fortelle meg at jeg ikke hadde gode intensjoner.

Men det som skjedde var at jeg skrekkslagen oppdaget et eksemplar av fabelaktige Kaoshjerte. Jeg kunne ikke risikere å la den gå til grunne, så jeg redder den. Og da jeg nesten like forskrekket oppdaget den nydelige 2014-ungdomsromanen Og hjertet mitt bare, reddet jeg selvsagt den også.

Så stod jeg der med to bøker som slettes ikke stod på listen min. Korpsmammaen ved siden av øynet muligheten for å kvitte seg med bøker. Svetteperler i pannen er et godt tegn. Øyne lysende av desperasjon et annet. Ikke minst rørleggersprekken jeg ga blanke i. Det er jo som kjent i nederste hylle godbitene er.

Nu vel. Hundre kroner for en hel pose, sa hun.

Ok!!! stressmumlet jeg.

Strengt tatt mest for å være i fred slik at jeg rakk runden før de stengte. Som sagt: intensjonen min med å dra dit var gullende ren og god.

Men som så ofte før.  Alltid. Posen ble full. Og jeg er strålende fornøyd. Herrefred så mange bra bøker!!!!

Ååååååhhhh!!!!Toni,  Amalie, Anne Karin og Gabriel stod alle på listen. Og de to ungdomsromanene ville jeg jo redde, sant. Nick Cave er helt. Egalias døtre er legendarisk. Og de andre: selvsagte i enhver bokhylle.

Jeg er da ikke helt ukritisk heller.

- Bare veldig, veldig sliten.

12 kommentarer:

Elida Stangeland sa...

Hjem er aldeles nydelig og sår, og må leses med lommetørklær :-)

Hedda sa...

For en fin fangst! Er egentlig helt tullete at det går an å kjøpe så mange bøker for 100 kroner, men litt fint også:) Kos deg med de nye skattene!

Tine sa...

Heldige de bøker som ble reddet av deg i dag. Jeg har aldri vært på loppemarked, tror jeg må gå inn neste gang jeg ser et.

Marianne sa...

Flirer høyt med meg selv. "Jeg er da ikke helt ukritisk heller." Mitt aller beste argument når jeg går ut av favorittbruktbokbutikken min med nok en sprengfull pose :-) Fantastisk varp - det skal du ha!

Elin sa...

Mange fine bøker, da var du heldig :) Billig ble det også. Tenk 100 for så mange bøker. Heldiggris :)

Julie Eilén sa...

Var innom tre loppemarkeder i helga og fikk med meg 41 "nye" bøker, veldig fornøyd! Utrolig hvor mye fint man kan fine :)

Anita Ness sa...

Reddet fem fra Fretex siste uke , jeg da.. Sier til meg selv at når de er lest skal det tilbake igjen.:) Har jo ikke plass til flere bøker.. Men fine bøker du skaffet deg da.:)

astridterese sa...

Å loppemarkeder er gøy! Og aller best når jeg er der alene og ikke har en mann på siden av meg som sukker hver gang jeg plukker ut en bok til! :-D

Lise sa...

På vegne av Åslia, Persia og Stovner takker vi veldig for at du reddet Kaoshjerte Det kan hende det vil bli utdelt heltemedalje. Slett ikke usannsynlig. Med vennlig hilsen hun med det største kaoshjertet.

Ellikken sa...

Lise: Hoi, du skulle sett meg! Først schmærte jeg den opp, godt synlig, med et imaginært KOM OG TA MEG-skilt ved siden av, men klokken tikket faretruende mot stengetid, så jeg tok den selv. Jeg GLEDER meg til å gi den videre, til noen som kan gi den et langt bedre hjem enn den opprinnelige eieren. Fy skam til han eller hun.

Hr. Kreatur sa...

Hehe, nå flirer jeg jo litt, ja :) Synes jeg ser deg sånn ca ett minutt ut i jakten, når du både må lete etter flere skatter, gjøre om på intensjonene dine og late som ingenting på samme tid :) Men mye gull fant du, ja! Dette har du nok vært med på før! :)

Berit sa...

He-he... Det er ikke lenger sida, nei ;o)
Hva er det man sier? Ingen kan redde alle, men alle kan redde noen!