26.9.13

Bokbloggerprisen 2014

Under Bokbloggtreffet neste år skal for første gang Bokbloggerprisen deles ut. Denne består av to priser: Åpen klasse (barn og ungdom, sakprosa, lyrikk og noveller) og Årets norske roman (inkludert krim). Kriteriet er at boken må være skrevet av en norsk forfatter og at boken må ha blitt utgitt i løpet av 2013. Kun bokbloggere kan nominere og deretter stemme på sine favoritter.

 
Alt om prisen kan leses hos (Bokelskerinnen). På nettsiden (Norske bokblogger) er det laget en foreløpig oversikt over alle norske utgivelser i 2013.

Formålet er å løfte frem norsk litteratur, et initiativ som er helt etter mitt hjerte. Jeg forsøker å lese mest mulig av norske forfattere, både avdøde og sprell levende.

Eksempelvis er over halvparten av bøker lest så langt i år av nordmenn. Av disse er litt beskjedne seks utgitt i 2013 og dermed også aktuelle for neste års Bokbloggerpris. En sjuende roman er påbegynt og en åttende roman ligger øverst på ventebunken min.

Følgelig bør også andre norske romaner forsøkes å prioriteres før utgangen av året. Helst i ulike genre. Der har jeg et stort forbedringspotensiale. For hvor er alle lyrikkbøkene...? Våren 2014 vil lesing av nominerte bøker bli ytterligere prioritert. Jeg gleder meg allerede stort!

– Og hvem vet, kanskje noen av disse vil komme gjennom nåløyet?


Åpen klasse, sakprosa

 
Åpen klasse, barne- og ungdomslitteratur

 
Beste norske roman
  • Magnhild, av Guri I. Viken og Inger J. Sæterbakk (les min anmeldelse)
  • Politi, av Jo Nesbø (påbegynt)
  • Absolutt presens, av David Lie (på vent)Andre bloggere: Rose-Marie har samlet (lignende innlegg) på sin egen blogg.

5 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Masse spennende du har lest her!:) Måtte notere Annas Himmel, nydelig omtale! Fint å høre om sønnen din:)Ble veldig rørt.

Gleder meg til å lese Den Onde arven, høres også spennende ut. Blir morsomt å få nominert noen bøker. Må som deg lese litt mer variert:)

Anita Ness sa...

Magnhild har jeg lest da.. Skal lage liste senere jeg også..)

Anita Ness sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
ellikken sa...

Gråbekka: Takk :) Det er minner som både er vonde og gode på en og samme tid. Akkurat som livet. Man ville ikke vært det foruten.

Bjørg, mellom linjene sa...

Åh, det er så altfor mange bøker eg aldri kjem til å få tid til å lese. I alle fall ikkje viss eg skal drive og lese bloggar heile dagen...