23.11.12

Ellikken + Linn Ullmann = Sant

I både bøker og filmer er jeg i mitt ess når flere historier flettes sammen eller vi får samme historie fortalt fra ulike personer. Til min store glede innehar Linn Ullmann denne, i mine øyne, spennende fortellerteknikken. Fortellingene er rike og hun formidler en fortellerglede hvor ordene flommer ut. Til dels litt overdrevent lyrisk, kanskje, så er hun da også datter av sin mor. Her finnes både humor og melankoli fylt med ettertanke og undring. Personene er delvis usympatiske, slik som i virkeligheten. Historiene er gripende, men samtidig befriende usentimentale.


De to første leste jeg i 2010, og i november 2012 leste jeg den tredje. I den ene boken beveger bokens historie seg mot et dødsfall, i den andre boken starter historien med et dødsfall. I den tredje boken handler det om livet, døden og overgangen mellom disse.

Les mine omtaler av Før du sovner, Når jeg er hos deg og Nåde.

6 kommentarer:

Groskro sa...

Jeg har prøvd å lese "Før du sovner", men den ble for sær for meg. Tror det var noe med noen støvletter som ble til gullfisk eller noe..., da falt jeg helt av i allefall.

Men den siste: "Det dyrebare" har jeg en plan på å lese i nærmeste fremtid :-)

God helg!

Karen sa...

Linn Ullmann er en av disse forfattere-jeg-har-tenkt-å-lese-i-nærmeste-framtid..som liksom aldri blir lest likevel. :) Nåja, jeg er bare 28 år enda, og skal vel rekke det på et eller annet tidspunkt i livet! Viktig å sette seg ambisiøse mål, har jeg hørt.

Ingalill. sa...

Jeg har alltid ment at jeg og Linn Ullmann ikke er noe god match, basert kun på magefølelse og litt omslagsmuglesing på biblioteket. Jeg har stått med lydbøkene hennes i hendene flere ganger.

Jeg klikket meg inn hit bombesikker på at du nå skulle omvende meg til Ullmann leser. Dengang ei.
Død først. Død sist. Overgang til Død. Skremte meg rett tilbake til
Disneys utvalgte -)
, så fort at jeg ikke rakk lese omtalene dine engang.
Neste korsvei!

Amanda sa...

Jeg har bare lest Nåde av henne, men jeg elsker den boken! Men jeg liker hovedpersoner som er litt bitre og vanskelige, så jeg ser hvordan mange kanskje ikke kan like den.

ellikken sa...

Gro: Hahahahah! Jeg håper det er Watson-boken med nesten samme navn ;) Jeg husker i alle fall ikke noen gullfiskstøvletter.

Karen: Man kan nok leve et fullverdig liv uten å lese bøkene hennes, bare så det er sagt.

Ingalill: ... Men takk for kommentaren! :D Selv forguder jeg dødstematikk. Jo verre, jo bedre. Jeg er dødsglupsk.

Amanda: You're my kind of gal!Reeta / Les! Lue! sa...

Disse tre har jeg også lest (på finsk) og likte de veldig godt! Nå har jeg "Det dyrebare" i hylla på vent. :-)