26.5.11

Inbetween books

Jeg lever. Nå er det viktigste sagt, og jeg kan fortsette. Jeg leser ikke all verdens for tiden. Tror det skyldes at jeg har så mange uleste fristelser i bokhylla, at jeg blir stående perpleks og rådvill ute av stand til å foreta et valg. Kanskje dere kan hjelpe meg?

Her er godsakene jeg ikke klarer å velge blant (legg merke til mine fabelaktige paint-evner) :

Ville Svaner har jeg lånt, og jeg vet jeg burde velge denne først, men den er så himla stor. Samtidig kan jeg ikke begynne på Elsi Lund eller Tora uten å lese alle tre bøkene i et schwiiing. – Og hva om, gud forby, jeg ikke liker den første boken i disse triologiene? Tanken er vond og fæl. Skammen, kanskje, men er den for øyeblikket altfor tung for mitt hode? Enqvist har jeg ikke lest noe av tidligere, forventningene er skyhøye, men er jeg klar? Alice Hoffman, njæææh? Jeg klarer sikkert å komme på noen innvendinger mot Simon og Eiketrærne også.

Oh, handlekraftige mennesker. Redd meg fra boksperrehelvete...

Boken jeg har lest etter forrige blogginnlegg er en Bokbloggturnebok. For øvrig en bok jeg ble skikkelig innmari begeistret for, men siden jeg ikke kan uttrykke noe mer enn som så før 9. juni, lar jeg det være med skikkelig innmari begeistret. Det har vært litt ymse gjennom nevnte turne, men noen ganger får man altså slike perler som nevnte unevnte og perlen over alle perler Jasper Jones.

Innimellom har jeg knotet meg gjennom noen sider av Paul Austers New York-trilologi. Jeg vet den er bra, herav fins ikke et dugg av tvil, men med en konsentrasjonsevne lik -0 er ikke en engelsk bok noe for meg for øyeblikket. Jeg har, med bristende hjerte, lagt den bort. Dette strider mot all sunn fornuft og knuser alle mine prinsipper.

Derimot har jeg greid å lese litt mer enn bare et par sider av Jo Nesbøs Sorgenfri. Dette er den siste uleste boken av ham, og et av mine lesemål for 2011 var nettopp å lese denne boken. Wohey, jeg er straks i rute før Gjenferd endelig slippes ut på markedet! Lesetempoet, derimot, kunne ikke en snegle gjort saktere, og jeg setter antakelig ny månedlig lavrekord i antall bøker i mai.

Ironien er følgende utsagn: ”Hva? Har Eli lånt bok av deg? Hun kommer til å lese den ut på et par timer!” Akk ja. Akk nei.

11 kommentarer:

Ingalill. sa...

Høres ut som du trenger vampyrinspirasjon.

Men skal jeg holde meg til bøkene pent avbildet. Har jeg kun lest Svanene, Tora & Elsi.
Torabøkene hatet jeg og Elsi var helt ok, selv om jeg helt klart blander henne med Lena
(hun fra Senere Lena, som for øvrig er enda bedre.)

Lysnatt har ligget klar hos meg lenge, men andre ting kommer stadig i veien.
So: Jeg sier les Simon og nøttene.
(jeg trenger å få avkreftet fordommene mine angående den barnslige tittelen.
Hjalp det?

ellikken sa...

Simon og nøttene? Hahahah :D Jeg er dog ikke helt overbevist.

Du har feks ikke sagt noe om svanene. Ei heller Skammen eller Enquist.

Bøkene av Anne Karin Elstad, forøvrig tidligere sambygding av yours truly, gjorde jeg meg ferdig med på ungdomsskolen. Særemne og what not.

Askeladden sa...

Jeg skal også blogge om den boka du var innmari begeistret for. Jeg var så misfornøyd med den at jeg har avbrøt den.

ellikken sa...

Askeladden: *gisp* Nå gleder jeg meg enda mer til å skrive bokomtale...! - Også grugleder jeg meg til å lese din ;-) Hvilken dag har du?

fjord sa...

Jeg har også knotet meg gjennom noen sider av New York-trilogien, men den krevde litt mer konsentrasjon enn hva jeg kunne få ute i hagen med gjengen løpende rundt en søndags ettermiddag, gitt.

Jeg stemmer for Elsi Lund. For at jeg har lyst til å lese de om igjen, men vet ikke om jeg tørr. Hva om jeg ikke liker de lengre?!

Anita sa...

Ja, Elsi Lund - de bøkene er det lenge siden jeg har lest! Husker at jeg likte nr 2 og 3 spesielt godt.

labben sa...

Jeg leste New York-trilogien på hytten, en nydelig, rolig og solfylt dag i fjor sommer. Kun meg og samboeren min, med hver vår bok. Med konsentrasjonsevnene jeg hadde den dagen kunne jeg sikkert komt meg gjennom Silmarillion eller de første fem bindene av Min Kamp. Jeg savner slike dager...

Jeg elsker å lese innleggene dine, de underholder alltid. Du, Ingalill og Line har fine blogger man kan stikke innom hvis man trenger humørboost!

Askeladden sa...

Den 10 juni skal jeg blogge om boka.

linesbibliotek sa...

Jeg leser heller ikke all verdens for tiden, og vet at det er en fryktelig tilstand å være i. En bokelskers største mareritt..? Jeg kan ikke anbefale verken Bjørg Vik, Enquist eller Hobæk Haff, fordi jeg selv har hatt bøkene stående ganske lenge uten å lese dem. Da regner jeg med at jeg har en uklanderlig intuisjon, og at bøkene er uleste fordi det er noe galt med dem. Kremt.

Jeg har bare lest "Huset med den blinde glassveranda" av de du nevner, og den hatet jeg nok til aldri å ville lese de andre to. Men jeg var kanskje for ung da jeg leste den, så jeg må ta forbehold om det. (Har du ingen morsomme alternativer?)

Enig med Labben i at man kan stikke innom din blogg og Ingalill sin for humørboost. Det virker hver gang. Og er dypt smigret over å bli nevnt i samme åndedrag.

Ingalill. sa...

Da er valget tatt for deg, etter å ha lest igjennom (og solt meg i humørboosterglansen) er det innlysende at du må starte med Elsi Lund.

Kasiopeiia sa...

Akk, det er noen ganger leselysten forsvinner litt.. Håper du finner en bok som fanger deg og drar deg tilbake igjen! :)