20.10.10

Mørk hemmelighet

Man har vel alle mørke hemmeligheter og styggdårlig samvittighet for noe. Dette noe fins gjerne i bokhyllene rundt omkring.

Min mørke hemmelighet er nesten for skrekkelig til å innrømmes, men jeg kaster meg ut i det og stålsetter meg for ydmykelse, hoderisting, hakeslepp og evig fordømmelse.

I en alder av 32 år (hjelp) gremmes jeg over å ha en stk Ringenes Herre-triologi stående i bokhylla. Dens funksjon begrenset seg, inntil i går kveld, til støvsamler og hyllepynt. Hobbiten er for lengst lest, det er ikke det. Og joda, filmene er for all del sett, de står til og med i dvd-hyllen. Når jeg tenker meg om er plasten fremdeles på coverne. Filmene ble sett på kino.

Men bøkene, bøøøøøkene Ringenes Herre, har jeg ikke lest.

Så ille!

Stort bedre blir det ikke av at jeg sannsynligvis har servert noen hvite løgner om temaet oppigjennom årene for å skjule min hemmelighet.

I går kveld fikk jeg servert murklossen på senga med streng oppfordring om å komme igang med lesingen. Da hadde jeg stått noen timer forann bokhylla og klagde over at jeg ikke hadde noooooooen bøker å lese. Litt sånn som de som har klesskapene fulle av klær og likevel ingenting å ha på seg.

I går kveld leste jeg 50 sider, noe som betyr at jeg kun har litt over tusen sider igjen. Slikt motiverer jo...

Edit 21102010: Jeg har nå avansert opp til side 75. Hu hei som det går.

11 kommentarer:

labben sa...

Den første og delvis den andre delen av boken (de to som til sammen utgjør The Fellowship) er de tyngste og mest langtekkelige. Kommer du deg gjennom de kommer du garantert til å lese hele boken. Kos deg, jeg håper den fenger =)

ellikken sa...

Takk for oppmuntring... tror jeg :D

Likte filmene og ikke minst boken om Hobbiten (Hobitten? Hm), så joda, den fenger helt sikkert.

Det er bare det at den er så lang. Gud hjelpe meg, den er lang!

Når første bok er ferdiglest skal jeg vurdere å lese bok nr. 2 FØR jeg innvilger meg en pause for å lese en helt annen bok før jeg dukker tilbake inn i Tolkiens verden.

Tror jeg trenger en slik konfektbit (gulrøtter er oppskrytt) underveis ;)

Anonym sa...

*for sjokkert til å skrive noe vettugt*

ellikken sa...

Jeg vet! *grøsser*

Julie sa...

Jeg leste alle tre etter at jeg så den første filmen på kino. Det er jo en stund siden nå. Det tok meg mange måneder å lese hele mursteinen, og jeg hadde noen pauser innimellom der jeg leste andre bøker. Tror det er snakk om noe sånt som 7 eller 8 måneder. Det er det lengste det noen gang har tatt meg å komme igjennom ei bok. Jeg skulle gjerne lese den en gang til nå, men preges av at det er mye annet jeg kan lese i stedet (som er mye kortere).

Jeg skriblet ned lydbøkene på ønskelista mi til jul (som familien ba om her om dagen), så kanskje det blir til at jeg hører den istedenfor neste gang. :P

ellikken sa...

Lydbokverden har jeg enda ikke lært meg å være komfortabel med, men leser dine Harry Potter-artikler med stor glede! Kan ikke si jeg har lest alle i serien, dessverre, men det rører et morshjerte at guttungen har pløyet igjennom de fleste i en alder av ni :)

HildeSol sa...

Jeg pleier å si at jeg falt i slaget ved Helm's Deep -det var omtrent der jeg ga opp...

Filmene var greie nok (jeg så dem under lett tvang), men jeg har aldri vært så begeistret for fantasy...

Jeg anser det dog ikke som noen mørk hemmelighet -jeg innrømmer det åpent og frydes over de sjokkerte reaksjonene ;)

ellikken sa...

Du er tøff :D

- Men jeg nekter å være flau over å ikke ha lest en eneste Knausgård-bok! _DER_ er jeg meget åpen.

Karin sa...

Kremt, hrmf... Jeg tror vi deler denne mørke, dype hemmeligheten. Kanskje det egentlig finnes en støttegruppe for slike som oss?

Jeg har ikke sett filmene engang, jeg unnskylder meg alltid med at de jeg vil lese bøkene først.

Har dog lest Hobbiten, men var ikke 100 % begeistret.

Men presset er der, en av søstrene min så en gang stygt på meg og så at hun kunne nesten ikke være søsteren min siden jeg ikke har lest ringenes herre (hun har utgavene på fire forskjellig språk...) og samboeren min er også fan og hinter stadig om at jeg burde lese de.

Kanskje blir jeg nå inspirert av deg og tar de frem fra bokhylla jeg også!

Ser frem til å lese mer om lesingen!

ellikken sa...

Godt å høre, godt å høre! Det aner meg at vi er flere enn vi tror!

Jeg skynder meg langsomt. Leser helst på senga, og nå kjenner jeg at jeg allerede har utviklet lakenskrekk.

Anonym sa...

Good post. I will be facing some of these issues as well.

.
Here is my web site - insomnia cures for children