31.8.17

Ambisiøse august

Hvilken annen overskrift kan det vel bli, nå som vi er inne i månedens aller dag og jeg har sett meg nødt til å oppdatere oversikten over årets lesemål. For tingen er: Det går skikkelig dårlig, og likevel er jeg på sett og vis fornøyd. Jeg visste jo at jeg ikke ville greie det, men samtidig er det litt tid igjen. Så kanskje, og hvis ikke, kanskje neste år?

Prosjekt-lesemålene er helt natta. Natta. Fire Undset-bøker? Are you kidding me? Me?! Ok, de to Gabo-bøkene beskjemmes jeg av, dette gir meg noe som minner om dårlig samvittighet. Og Off the shelf? – Ikke vært i nærheten av en gang å TA PÅ de. Nei, vet du hva. 2018, bring it on, sier jeg bare.

Derimot antall, omtaler og norsk litteratur – Der er jeg fornøyd. Eller. Det kommer seg. Etter en veldig slapp forsommer og sommer, kom jeg godt i gang i august. Jeg får hjertebank av tanken på bunken høstutgivelser som ligger og venter på meg i stua, og gleder meg helt ellevilt til å lese alle som en. 

Dessuten har jeg akkurat lest boken jeg tror vil stå seg som årets beste leseopplevelse. Så faller jeg, av Rebecca Wexelsen. Debutantlyrikk med en mors sorg som tematikk? You had me at Hello. Jeg kommer til å kjatre om boka helt til du leser den. Tro du meg.

Ellers: Livet består av mer enn bøker. For min del består det av 99 % petanque. NM ble arrangert i juni og siden jeg utelot å fortelle om det i forrige oppsummeringsinnlegg får jeg gjøre det nå. For jeg ble norgesmester sammen med min samboer, og det er jeg fryktelig glad for. Også var det selvsagt stor stas å vinne den norske kvalifiseringen til EuropaCup for klubblag. 25 kamper og 25 seire! Fryktelig glad er jeg også for at sommerferien ble så bra: Nesten tre uker i sus og dus og palmesus i Cannes med omegn. Ti norske petanquespillere og tilnærmet dobbelt så mange petanqueturneringer. Jeg fikk besøkt ett slott, vært i ett museum og badet ikke en eneste gang. En nydelig treningsleir! Her hjemme er rankingsesongen så smått på hell, og fremover er det en salig runddans med treninger, turneringer og andre happenings. Bergenstur neste helg, deretter Berlin. Du vet hva de synger? First we take BeeeeeeRRRRRRRRRRgen, then we take Berliiiiiin? 

Oslo er dessuten blitt velsignet med en fantastisk bakgård midt i Oslo sentrum, hvor PETANQUE er høyst vesentlig. Musikk, spennende restaurantcontainere, alternativ takterrasse, grønt og skjønt, utallige hage/ute-aktiviteter, urtehage, stor uteservering og 14 petanquebaner. Hva giiiiiiiir du meg? – Jo, verdens største high-five!

Oasen heter Prindsen Hage, og jeg kan ikke få skrytt nok av stedet:


Mulig jeg ikke blir castet til potensielle kassasuksesser med det første.

Men stedet, STEDET er helt rått! Sving innom hjørnet etter bruktmarkedet i Storgata, rett før Christian Augusts Minde. Ta gjerne med en bok også: det er masse gode hagestoler og hengekøyer der, perfekte for siste rest av sommerlesingen. Just saying.

3 kommentarer:

Tine sa...

Det er godt å se at du tar lett på målene dine, sånn skal det være! Det er mye bedre å vinne NM i favorittsporten, det hadde dere nok ikke gjort om du hadde sittet hjemme og lest, Gratulerer!
"Så faller jeg" ligger klar, men det er med skrekkblandet fryd jeg venter ennå noen dager før jeg åpner den, for jeg sliter fremdeles med ettervirkningene av min store nedtur, Um sakne... Skal huske Prinsens hage neste gang jeg er i Oslo :)

Berit sa...

Fra ambisiøse august til strålende september- september kan være hvor travel den vil, det er uansett den første måneden man kan senke skuldrene! Sommeren er ofte forbundet med altfor mange planer og enda flere forventninger, sånn er det ikke med høsten, heldigvis! Det er egentlig bare å glede seg, alt det fine som kommer nå, det er på en underlig måte en slags bonus..!
Kos deg- og jeg heier på deg og ei framtid innen filmen ;o)

Anita Ness sa...

(bok)Livet er ikke en målstyrt aktivitet, er det vel? Selv om det er kjekt å ha mål, et kart å orientere etter , så er det jo alt det andre som bare skjer, som gjør det så herlig.:) Nei, skjer det andre viktigere ting, så skal det gjøre det.
Prindsens hage må jeg ta en titt på.:)
Ha en fin høst!

(Den falleboka har jeg fått i posten, ubedt.. skal lese, så får vi se om jeg er like entusiastisk som dere, men det er ikke sikkert altså)