31.7.14

Perfekt sommerlektyre

Dette er ingen anmeldelse. Knapt nok en omtale. Dette er simpelthen en hjertefølt anbefaling.Hvor ble du av, Bernadette av Maria Semple
Roman. 2014.

Kort fortalt: Usedvanlig nært mor-datter forhold. Superintelligent datter. Mor med sosialangst og sterk aversjon mot foreldrekaffe. Falleferdig hus, dog arkitektonisk begavelse. Knakende gode karakterer med cruise til Antarktis som belønning. Bitende ironi. Ilskhet. Panikk. - Følelser.

Noen ganger får man si seg strålende fornøyd med lesegleden, opplevelsen og spare analyser og krutt til mer vidløftige saker. Alle bøker trenger ikke å være dype, filosofiske og rive hjertet ut av deg. Av og til holder det i massevis å sluke en bok på en dag mens man har kost seg fra perm til perm. Kanskje særlig om sommeren.

For denne boken er uten tvil en av de bedre lettvekterne jeg har lest. Uhyre lettlest med store deler av mail- og korrespondanse og språket flyter. Den er proppfull av lun humor og varm moral. Den gir deg smil om munnen og et bankende, ømt hjerte.

- Perfekt sommerlektyre!


Kilde: Lånt av kollega.


Andre bloggere: Nesten like mange som det finnes pingviner på Antarktis. (Janke) (Beathe) (Lena – Les mye) (Solgunn) (Siljeblomst) (Anita) (Bokmerker). - Blant andre.

4 kommentarer:

Solgunn sa...

Helt enig med deg!

Marianne sa...

Jatakk - nok en begeistret leser av denne boka registrerer jeg. Må nok få meg denne (også) - men en vakker dag. Nå er det stablet til taket på nattbordet til "must-reads", men det er rart hva man får til i høyden bare man tar veggene til hjelp :-)

Birthe sa...

Fikk lyst til å lese denne, synd ferien er over! Men det er jo fremdeles sommer så kanskje...skjønt, det er så mange andre i skal-lese-køen :)

aariho sa...

Dette får bli en av høstens bøker for meg. Det står fremdeles mange planlagte sommerbøker på vent her. Men fin omtale gjør meg alltid nysgjerrig! Takk for det!