8.12.11

Plutselig begynte tiden å gå så sakte

John Irving gledet meg stort i dag da han på sin Facebook-side fortalte en smule om sin nye bok:Her er en sniktitt på forsiden av min nye roman, In One Person, som skal publiseres 8. mai 2012. Min trettende roman, In One Person, handler om seksuell identitet. Billy, den biseksuelle fortelleren og hovedpersonen, forteller historien om sitt liv som en "seksuell mistenkt"-fra hans oppvekst i femtiårene, gjennom AIDS-epidemien, inn i nåtiden.

Første gang jeg brukte uttrykket "seksuell mistenkt" var i 1978, i min roman Garps bok. Jeg kommer tilbake til at temaet i denne romanen: som en biseksuell mann er Billy en "seksuell mistenkt" i øynene hos både heterofile og homofile.

I én person er min mest politiske roman siden Siderhusreglene og En bønn for Owen Meany, men det er også en hyllest til Billys venner og elskere. Ikke minst er In One Person et portrett av en bifil mann som er opptatt av å gjøre seg "verdt".

Trolig vil det også handle om bjørner og baseball. Oddsen for at boken vil være en murstein er så liten at jeg ikke ville satset en eneste krone. Just sayin’…

Når John Irving skriver bok lover det godt for fremtiden, og 2012 blir formodentlig et fabelaktig år! På den ene siden kan denne nye boken være like skrekkelig grusom forferdelig som Den fjerde hånden, men på den andre siden kan den være like usannsynlig enormt fantastisk glimrende som En bønn for Owen Meany, Hotel New Hampshire og Garps bok.


Jo visst gleder jeg meg!

Jeg har tidligere hyllet Irving i dette innlegget:John Irving har en eventyrlig evne til å blande komikk og tragedie. Persongalleriet hans er ytterst sjarmerende, og man må være passe geni for å klare å kombinere boksing og baseball med transvestitter og bjørner. Så herlig, så genialt, så vondt, så morsomt og så bittersøtt.

9 kommentarer:

fjord sa...

Ny bok allerede? Jeg kjenner at Twisted River tok fra meg lysten til å lese mere nytt fra Irving. Har du lest den nå forresten?

ellikken sa...

Hahah, neeeeeeei! Han skriver da så fryktelig lange bøker :D Kjøpte Enke for et år på loppemarked for en måned eller to siden. Muligens lese den mens jeg venter? Somewhat ble jeg ikke veldig fristet av Twisted... etter din dom ;)

ellikken sa...

I stedet for å rippe opp i dårlig samvittighet kan du heller spørre standardspørsmål nr. 2: "Har du lest utrenskning enda?"

fjord sa...

He-he, det var ikke sånn ment altså. Du kan låne min om du vil, jeg kan ta den med i jula?

Enke for et år er jo skikkelig bra, og ikke riktig like murstein som Twisted River.

ellikken sa...

Jeg leser "Ikke like murstein" samtidig som jeg titter bort til "Enke for et år" og blir bittelitt motløs.

Men altså, siden du ikke spør skal du jammen få svar likevel: JA! Jeg har lest Utrenskning! Fyttigriiiiiiiiiiiiiiisen for en bok! Ah!

Haruhi sa...

Shit. Allerede?!

Jeg blir skremt av ordene "I én person er min mest politiske roman siden Siderhusreglene og En bønn for Owen Meany" - da jeg syntes Siderhusreglene var alt for politisk. Foretrekker Irving når ikke prøver å få fram poliske poeng. Fikk rent kramper når krigen jeg plutselig måtte forhold meg til både krig, rasisme og abortspørsmål i Siderhusreglene.

Liker coveret da. Og tittelen. Så lurer på om jeg skal tørre å glede meg.

linesbibliotek sa...

Jeg har vel strengt tatt ikke lov å glede meg engang, siden jeg bare har lest "Enke for et år" og sannsynligvis regnes som Irving-vantro. Men jeg synes boken høres spennende ut og gleder meg bittelitt likevel.

Haruhi sa...

Tror jeg skrev i blinde.

*Fikk rent krampe når jeg plutselig måtte forhold meg til både krig, rasisme og abortspørsmål i Siderhusreglene.

ellikken sa...

Haruhi: Hahahahahahah!!! I utgangspunktet hørtes det fullstendig korrekt ut, men ved nøyere gjennomlesing... :D For øvrig likte jeg Siderhusreglene veldig, veldig godt, men det er også veldig, veldig lenge siden jeg leste den.