26.4.15

En studie i selvbeherskelse

I serien Alt-skal-dokumenteres har vi kommet til del hundreogørtenførten. Men det ER viktig, og i dag utførte jeg en solid dose bragd. Nærmest heltedåd, egentlig. Det føltes slik da det stod på som verst.

Jeg gikk rundt på loppemarkedet med hendene fulle av bøker. Over høyttaleranlegget spraker en kvinnestemme og proklamerer at det er p-o-s-e-s-a-l-g på bøker. Et ras av følelser strømmet gjennom hver fiber av kroppen min. - Helt til jeg stilte meg selv det kritiske, hjerteskjærende, brutale spørsmålet:

- Har jeg egentlig plass til alle disse?

Svaret er til å gråte av. Så da gjorde jeg det eneste strengt tatt og objektivt sett rette.

Beholdt kun to. To...!

8 kommentarer:

Elida Stangeland sa...

Det har eg og gjort nyleg. Var på posesalg på biblioteket, og hadde ein stappfull pose, og tenkte på korleis eg skulle få dei med meg heim, og endte opp med å legge tilbake halvparten :-)

Anita Ness sa...

Høres veldig kjent ut.. Men jeg har blitt flinkere med årene, innimellom i alle fall.. men sprekker kan man jo ha.;)

Tine sa...

Jeg er imponert, tenk at du greide å styre deg. Flotte bøker du fikk med deg hjem da :)

Marianne sa...

Jeg vet jeg ikke klarer å gå forbi bøker, OG legge fra meg bøker jeg allerede har lagt mine klamme fingre rundt - JEG ER IMPONERT!!!
Min løsning er å ikke gå på loppis, utsalg, Fretex eller bruktbokbutikk dersom jeg ikke har åpne poser og ledig plass i hyllene. Sistnevnte løser seg ved å gi bort bøker. Just sayin'... :-)

monika sa...

Flink du er! Jeg var på loppis i går og kom hjem med Rushdie, Nesbø og Tom Wolf. Måtte innom i dag også, og da ble det enda mer Rushdie og Westö. Tydelig at en Rushdie fan har tømt bokhylla si. Heldigvis så er det bare loppis en gang i året...

Ellikken sa...

- Men det gjør jo fysisk VONDT å gi bort bøker! Vondtvondtvondt!

Jeg har en lang vei å gå, kjenner jeg, for det eneste jeg vil er å løpe til kontainerne utenfor hallen og fiske opp mine vrakede godbiter.

Gulp.

Berit sa...

Utolig kult bilde da! Det ser ut som du har gjort en heltedåd OG solgt smør uten å få betalt!
Husk at det kommer nye sjanser til å kjøpe bøker som ikke blir lest- som bare blir stående der med foldede hender og BE om å bli gitt videre til noen som kommer til å lese dem. Jeg vet ;o)

Groskro sa...

Imponerende Eli, det hadde ikke jeg klart om det var flere bøker jeg gjerne ville ha hatt :)