2.7.12

Lest i 2012 - Juni

Dette blir ikke noe morsomt innlegg. Juni har vært utfordrende, travel og spennende. - Men ikke morsomt. Ikke egentlig. Noen ganger er savnet mere sårt. Andre ganger oppdager man at noen man er forferdelig glad i ikke har det godt. Alskens aktiviteter hindret ikke hendene å føles tomme.

På denne tiden i fjor hadde jeg lest 39 bøker. I år har jeg kommet en ørliten smule kortere på vei. 35 ferdigleste bøker, godt i gang med nummer 36.

Jeg har vært litt lei. Det har vært fryktelig mye på tapetet. Jeg stresser med bøker: så mange bøker så liten tid. Jeg rekker ikke å komme ordentlig i gang med en bok før jeg begynner å lengte etter en ny bok, og dermed mister jeg også den dyrebare magien det er å forsvinne inn i dypet av en roman.

Enten må jeg skjerpe meg og gå uendelige antall runder med meg selv. Ikke tenke på kvantitet, men kvalitet. Eller så er grunnen bare at jeg ikke velger riktige bøker. Jeg ønsker å lese en krim, men velger meg en annen type genre.

- Og let’s face it, honey, nå er det nok Alice Hoffman på en stund. Så gjev er hun ikke.

Av fire leste bøker i juni finner vi tre Hoffman-bøker:

Magi i praksis (omtalt her), Hvite hester (omtalt her) og Lysnatt. Sistnevnte er ikke omtalt, i alle fall ikke enda. Det fine med Alice Hoffman er ikke at bøkene er hurra-meg-rundt-fantastiske, de er bare litt over gjennomsnittet gode. Det fine med Alice Hoffman er at hun er helt perfekt å ha som utgangspunkt når man skal boltre seg i Paint.- Og let’s face it, honey, jeg er gladere i Paint enn i Hoffman.

Den fjerde leste boken i juni er en liten lettvekter: En himmel full av stjerner, av Knut Nærum. Ikke omtalt, men likt og ledd av. Akkurat hva jeg trengte.

Av fem blogginnlegg har det altså vært fattigslige to omtaler, en besatt av bøker (jeg?) – liste, et dikt til ettertanke og Min bokverden del 4. Ja, for endelig fant jeg alle bokhyllebildene mine igjen. Viktig, viktig å dokumentere. Jeg finner nok ut hva jeg skal bruke det til, annet enn å gremmes over.

Finner du noen bøker i bildet over? Nei, nettopp. Det har vært en måned med mye savn, mye organisering, store mengder skriving, mye spilling, NM, kursgjennomføring, altfor lite EM-titting, årsoppgjør, høyt og lavt med huset fullt av unger, og ikke minst en vaskemaskin som gikk ad dundas. Litt sliten nå. Edit: Nei, jeg er veldig sliten.

Jeg lengter intenst etter ferie. Herreminfred jeg gleder meg til ferie. Tre uker med solgaranti, eget basseng, forfriskende bølger i havet, takvifte, uanstendige mengder saftige ferskener og softis, Prado-museum, bodega, klesvask som tørker på en halvtime, klipper og grotter, øgler på takterrassen, aloe vera på solbrente tær, praktisk talt gratis pizza, tapasfråtsing, lykkelige stunder på Europabalkongen, siesta, petanque med de lokale heltene… Balsam for sjel og kropp.

- Og bøker. Masse bøker. Gode bøker.

6 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Høres ikke ut som det har vært helt din måned Elikken. Håper du får en bedre juli måned, med en herlig sommerferie og masse herlige leseopplevelser:) Husk å lese bøker du føler for å lese, mye morsommere:) Stor klæm til deg!:)

Solgunn sa...

Høres i hvert fall ut som om du kommer til å få en fin ferie :-) Og Alice Hoffmann er jo aldri galt å lese :-)

Beathesbokhylle sa...

Håper at den måneden vi nå har gått inn i blir bedre for deg og at en herlig sommerferie kan gjøre godt. Ha en fin kveld:-)

Silje sa...

Høres ut som en deilig ferie du skal på ihvertfall. Kjenner meg igjen i det med å tenke på neste bok like etter at du er i gang med en bok. Jeg har hatt det sånn en stund, men håper ferie skal hjelpe litt til. God ferie til deg ihvertfall!

Ingalill. sa...

Håper du for den ferien du ønsker deg, og at du tar med deg den aller siste Hoffmanboka, slik at jeg kan får en kvalifisert pekepinn på om den er noe for meg?

(nå skal jeg google petangue)

Haruhi sa...

Gud, jeg elsker paintingen din - selv når du painter triste ting.

Sender varme tanker - og stater at juni nesten alltid er en dårlig måned, og at juli dermed MÅ bli mye bedre.