3.4.12

Lest i 2012: Mars + Bursdagsgave

Siden sist har Ellikkens bokhylle altså fylt 2 gylne år. Veldig stas! Det feiret jeg med hemningsløs feiring av meg selv med dette innlegget… - Hvor jeg også tok meg på tak og lovet bort en bok. Nuvel, jeg har somlet meg til å kjøpe boken og kan gi den videre. Men til hvem?

Joh. I mangel av live overført trekning måtte jeg ty til random.org. Av de 23 som gratulerte med dagen, ble nr. 14 valgt som vinner av min yndlingsbok. Herreminhatt, det ble HARUHI!

Jeg ble litt redd, men mest glad. Haruhi oppdaget jeg sent, men godt. Det er alltid stas når hun oppdaterer bloggen, og nå ble jeg brått superredd for at hun skal slakte min kjære, kjære:

The Crow Road, av Iain Banks. Jeg har skrevet om boken I dette innlegget, men her er det så gjennomført mange spoilere at jeg nekter Haruhi å lese omtalen før hun har lest boken. Om hun vil. Som jeg håper hun vil. Som jeg håper hun vil elske.

(hjelp)

Haruhi var for øvrig en av de få som skjønte hvilken bok jeg ønsket å prakke på en annen bokblogger. Ganske stas!

Nok om deeet. Vi må jo jo skrive om mars-lesingen også. Her er’n!

Lest i mars:

Død sjel, av Birger Baug
Hugo Cabret, av Brian Seltnitz
A man named Dave, av Dave Peltzer
The lost boy, av Dave Peltzer
A child called it, av Dave Peltzer
Ville hester, av Jeannette Walls

Tre bøker på engelsk er over all forventning. Peltzer-triologien har jeg enda ikke blogget om, men det kommer. Hugo Cabret er den eneste barne/ungdomsboken denne måneden, noe som for så vidt er under all forventning. Ellers en krim som jeg likte bare sånn passe, og en roman jeg likte tilsvarende.

Mammutmania

… Plapret jeg om i februar, og i månedsoppsummeringen lagde jeg bilde-og-greier som synliggjorde mine kjøp. Jeg har vært skuffet opptil flere ganger i mine butikkbesøk, for intet salg-på-mammutbøker har vært å beundre. Slik var det da overalt tidligere…?

Jeg skulle så gjerne kjøpt flere, men fullpris-mammuter er litt vel stivt. Tross alt.

Før og etter:

Ikke har jeg lest noen av mine innkjøp heller, men min ferske elleveåring slukte Solskjær-boken i løpet av få kvelder. Mammaen er stolt som en høne!

Kommer, kommer

I april måned skal jeg lese:

- Himmelstormeren, av Cecilie Enger
- Hånden som først holdt min, av Maggie O’Farrell

… Og det som måtte falle meg inn. Jeg har mottatt bok fra Pantagruel og bøker fra Cappelen Damm, men jeg er ei kvinde til å huske titlene. Himmelstormeren er påbegynt, og jeg klør i fingrene etter å lese mer.

Kultur-ellie

Ikke at jeg har vært på noe å snakke om, ikke fysisk i alle fall. MEN! MEN! MEN! Herreminhatt, jeg har blitt sitert på coveret til Hvis du får dette brevet, OG! OG! OG! opptil mange har fortalt at de har sett ellikkens bokhylle på kino-reklame! Jeg slår saltomortale og kaster konfetti rundt meg og skjønner strengt tatt ingen verdens ting.

Selv er jeg aldri på kino, og når jeg mot formodning kommer meg på kino, kommer jeg så sent at jeg ikke rekker reklamen. Noen av dere som vet hva jeg tydeligvis reklamerer for?

Gå ikke glipp av

Karin er tilbake! Yes!

10 kommentarer:

Haruhi sa...

Hurra! Først ble jeg bare glad: gratis bok, og ikke hvilken som helst bok - men en bok DU har lagt din elsk på. Så kjente jeg angsten og forventningspresset komme snikende. Jeg er ikke i tvil om at jeg kommer til å like boka - men jeg er livredd for at jeg ikke kommer til å klare å formulere min tanker om den...

Du kan med andre ord se fram til miniomtale i september en gang "fantastisk bok, for mer info: se ellikken!". (Pst: jeg er lydig å holder meg unna omtalen din, enn så lenge).

Liv Hege sa...

Spennende blogg... måtte jo titte innom når den handlet om bøker! ;-)
God påske!

Hilsen fra Liv Hege

Gråbekka`s Blogger sa...

Gratulerer til vinneren:) Så morsomt du er blitt både sitert og visst på kino:) God påske og ha en fin lesemånde i April:)

astridterese sa...

Jeg holder på med Hånden som først holdt min, en virkelig fin bok så langt. Himmelstormeren er en av mine egne bøker jeg ikke har fått lest, så den står på en skal lese liste, et sted :-)
Gratulerer med sitat og kinoreklame! Det er virkelig stor stas og du har grunn til å være stolt!
Ha en riktig fin påskeuke! Klem!

Askeladden sa...

http://www.youtube.com/watch?v=6GJA0GfqQbg&list=UUb3Q5cr1Q8-vkuAA1iUCY9A&index=2&feature=plcp

Du er sitert i reklamen for Blomstenes hemmelig språk.

Lena sa...

Oj oj oj! Du er i ferd med å bli kjendis;) Jeg er ingen ivrig kinogjenger, og har forøvrig aldri sett bokreklame der (er det vanlig?). Hånden som først holdt min er veldig fin. Ps. Hvordan blir en blogger for Pantagruel? Tok de kontakt med deg? Jeg synes de har så mange gode bøker, men vil nødigst presse meg på. God påske:)

linesbibliotek sa...

Gratulerer med kjendiseri! Jeg er heller aldri på kino, så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med detaljene. Men hvis bokbloggere begynner å havne på kino blir jeg både stolt og skremt. Stolt over at du gjør ære på oss alle, og skremt over at slikt skjer uten at man vet det. Huttemegtu.

Og grattis til Haruhi! Jeg gleder meg til innlegg (feel the pressure).

Anonym sa...

Hurra for kinoreklame (kino er en ukjent aktivitet her i huset etter at vi fikk barn).

Jeg gleder meg til å høre hva du mener om Himmelstormeren. Den skal jeg også lese. Leste Kammerpiken av samme forfatter og det den var ypperlig.

aariho sa...

Har lagt deg til blogglista mi, og leser om bøkene du leser med stor interesse. Så flott å få anbelainger av andre - og boklista som jeg leverer på biblioteket med jevne mellomrom fylles opp! God påske!

ellikken sa...

Haruhi: Hvem vet, kanskje du må vente til september før du får den. Jeg lovte deg å sende boken tirsdag, men glemte det, gitt. Nå er jeg borte en uke. Men jeg lover, jeg lover... Og jeg ydmyker meg selv offentlig, så da må jeg nesten love enda hardere... :)

Askeladden: Tusen hjertelig takk, du aner ikke hvor mye jeg har grublet på dette! Woah, dette var snålt å se!

Lena: Tja. Jeg ble kontaktet, men kanskje du kan sende dem en liten mail om at du er interessert? De burde i alle fall være interesserte i DEG! :)

Tusen takk til dere andre, dere er så fine!