30.4.12

Lest i 2012: April


Det hjelper å ha beskjedne mål. Jeg fullførte med glans, men det skulle ikke så mye til: De eneste bøkene jeg hadde bestemt meg for å lese var Himmelstormeren av Cecilie Enger og Hånden som først holdt min av Maggie O’Farrell. Himmelstormeren var attpåtil påbegynt da jeg skrev forrige månedsrapport.
Ytterligere to bøker er blitt lest: Frihetens vinder av Lois Loveen og Ord uten lyd av Camilla Gibb. Fire bøker i måneden er ikke imponerende, jeg vil ikke hevde det, men det er bedre enn for eksempel tre. Langt bedre enn to, og fryktelig mye bedre enn en. Null bøker hadde vært helt krise, så jo da. Det kunne definitivt vært verre.

Omtalemessig har jeg skrevet om de to førstnevnte, selv om jeg skal gjøre mitt ytterste for å skrive om Frihetens vinder i morgen. Med andre ord, fort dere å lese dette glitrende innlegget før et nytt innlegg blir publisert. Mhm.

Det jeg har skrevet om er både loppemarked (hjertebank) og favorittkarakterer. Slikt kan man definitivt like!

Loppemarked ja, for all del, herligheten som jeg har fått tak i godbiter denne gangen. Av andre innkjøp tror jeg faktisk at jeg har hatt shoppestopp. Det hindrer dog ikke bøker å dumpe ned i postkassa mi. Jeg blir særdeles lykkelig og sambo blir tilsvarende fortvilet. Jeg har frigjort litt plass ved å låne ut i øst og vest, så får vi se om bøkene med tid og stunder returneres til meg. Jeg vet om en som er glad så lenge det varer.
- Nå tar jeg meg i å ønske å poengtere at jeg har flere bøker enn hva det kan virke som ut ifra bokhyllene mine. Så lenge jeg ikke er i en fornektelsesfase velger jeg å tro det kunne vært verre. Jeg planlegger nemlig å gjøre mer enn å skrive om å ta bilder av bøkene mine. Jeg er ikke like modig som Elin fra Av en annen verden og Siljeblomst som videofilmer herligheten, og jeg har ikke like mange som KindleJoy, men jeg har bøker… og jeg akter å dokumentere det hele. Stay tuned (men hold ikke pusten…).

Såh, hva skjer i mai?

En bok er så smått påbegynt: Alt jeg er, av Anna Funder. Ikke mange sider er fortært, men jeg språket er så godt at jeg ser lyst på fremtiden. Etter det er jeg veldig for å bare snuse meg frem i bokhyllene til neste bok ut. Det er så mange jeg har lyst til å sluke at jeg vet knapt nok opp ned på meg selv. Jeg gleder meg allerede!

Gå ikke glipp av:

Grosko har produsert flere herlige innlegg i april. Siden jeg selv ikke har lest boken, benytter jeg anledningen til å dytte frem hennes omtale av Arild Stavrums Golden Boys. Ellers har ”Bokryggpoesi” gått som en farsott i bokblogglandia. Opplegget er enkelt men like fullt genialt: Finn tre bøker, sett sammen titlene til et dikt. Groskos andre bilag ga meg gåsehud langt inn i margen.

Man kommer heller ikke utenom Bokbloggertreffet som arrangeres i forbindelse med Oslo Bokfestival medio september. Jeg er sur, forbannet, trist og fortvilet over at jeg er bortreist akkurat denne helgen. Det plager meg mer enn jeg noen sinne har kapasitet til å utbrodere, og jeg gråter inni meg når jeg skriver disse ord.  Her er nettsiden i treffets anledning.

Sist, men ikke minst (?): I april fikk jeg somlet meg til å befri mine FB-venner fra endeløse statusoppdateringer om meg og mine bøker. Ellikkens bokhylle fikk egen side. For guds skyld: trykk liker! Jeg holder nøye regnskap over hvem av mine som liker og ikke liker… Når det er sagt, kan jeg late som det var en fleip.


(Ja, for der var jeg i april, for tenk :) )

Ha en durabelig flott mai! Selv avslutter jeg måneden med neglebiting foran tv-skjermen siste kvelden i april. Glory, glory!

10 kommentarer:

Ingalill. sa...

Jeg skulle for guds skyld trykke liker men fant ikke noe lik, da får jeg like en annen dag.

Jeg fikk også den Hitlerboka og er nå veldig spent på hva du synes, foreløpig har jeg kun lånt den ut til min far, og han virket positiv omenn litt forvirret over fortellergrep, så jeg har store forventninger.

Klapp på skuldra over produktiv måned! Hilsen hun som febrilsk prøver å høre ferdig lydboka si, for å få totalen over 4)

ellikken sa...

*gigafnis*

UanZ ( 8) ), jeg jobber med saken. Iherdig og desperat. Jeg vil ha sånn fin boks som Line har. Inntil da er du for guds skyld nødt til å søke opp Ellikkens bokhylle og trykke lik. For God's sake, goddamnit.

Amen til fortellergrepforvirring, men egentlig er jeg så glad for en bok uten jeg-person, at jeg tilgir det meste.

Groskro sa...

Hei Ellikken, og igjen har jeg smilt med igjennom en oppsummering, men så skvatt jeg da jeg leste skrytet av min blogg, så stas. Tusen takk!! :-) Jeg blir så glad, så dette blir en bra mandag - med fri i morgen og greier :-)

Og husk: "It's only one United!!" De vinner i kveld vet du, City kommer til å gå på et kjempenederlag og seriegullet blir på Drømmenes Teater!!

Godt vi er enige om hvilket lag som er best i Norge og England Ellikken :-) Det er ikke mange som holder med Molde her hvor jeg bor eller jobber...

Ha en fin kveld!

Beathesbokhylle sa...

Nå har jeg kost meg med oppsummeringsinnlegget ditt:-) Nå skal jeg ikke si høyt hvilke fotballag jeg holder meg men det er IKKE verken United eller Molde;-) Ha en fin ettermiddag:-)

ellikken sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
ellikken sa...

Ingalill: Massive fail. Boken er skrevet i jeg-person. Hælle måne for en skivebom av meg :-S

Grosko: Klabert du fortjener masse ros, og klabert er det bare One United :D Artig at vi har 100 % lik fotballsmak. Du fortjener masse ros for det også!

Beathe: Det kan da umulig være Liverpool og Vålerenga...? *redd*

Siljeblomst sa...

Disse oppsummeringsinnleggene dine er helt fantastiske! Og så gleder jeg meg til å få tatt en titt i hyllene dine :-) Takk for link.

Haruhi sa...

LIKER!

(Liker også at du har lest en human mengde bøker denne måneden, til en forandring :) )

Lena sa...

Hellu! Jeg leste den flotte omtalen din av Blomstrenes hemmelige språk (var det det den het?). Facebookside? Jaså! Det må sjekkes ut. Liker:)

astridterese sa...

For en fin oppsummering. Jeg smilte meg gjennom hele innlegget :-)

Jeg har funnet liker knappen på facebooksiden din og trykket på den og :-)

Ha en riktig fin dag!